Spring naar de tekst

Op donderdag 30 juni is een presentatie gegeven van het ontwerp voor het nieuwe gemeentehuis het Huis van Leusden midden in het centrum van Leusden. Samen met Woningbouw Stichting Leusden (WSL) en projectontwikkelaar Zenzo wil Abrona meewerken aan de totstandkoming van dit multifunctionele complex. Een deel van de woningen in het gebouw wordt aangemerkt als zorgwoningen, mogelijk bestemd voor cliënten van Abrona in Leusden.


Abrona wil op deze plek nieuwe moderne woningen creëren: individuele appartementen in combinatie met gemeenschappelijke ruimtes.

Het is de bedoeling dat in het Huis van Leusden een ontmoetingsplek komt, waar inwoners van de gemeente terecht kunnen met vragen over zorg, welzijn, onderwijs en andere zaken. Ook zijn er plannen voor een ‘eet/werkcafe’, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Abrona zal de woningen (naar verwachting 30 appartementen) huren van de woningbouwstichting (WSL), mits er overeenstemming is op zorginhoudelijk en financieel vlak.

De lokale medezeggenschapsorganen van Abrona zijn betrokken bij deze ontwikkelingen rondom eventuele nieuwbouw. Abrona spant zich in om dit voor de cliënten in Leusden, samen met de eerder genoemde organisaties, in 2018 te kunnen realiseren.

Het winnende ontwerp van het gebouw is bekend en de gemeente Leusden neemt deze week het besluit over de nieuwbouw. Zie ook het bericht op de website van de gemeente Leusden.

Meer informatie:
Teamleider GLZ Abrona: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Custom Properties zoek

 

Of kies een locatie:
kaart