Enthousiaste bewoners stralen bij eerste steen Huis van Leusden

In het Huis van Leusden bouwt Woningstichting Leusden (WSL) 29 zorgappartementen voor cliënten van Abrona. Begin oktober was de symbolische eerste steenlegging van het nieuwe gemeentehuis van Leusden. Het gedicht voor het Huis van Leusden werd onthuld.  De toekomstige bewoners waren er bij. Maar, er was helemaal geen steen?

Vol trots bewonderden de cliënten van Abrona hun nieuwe woonplek, midden in het dorp. Zo’n 20 toekomstige bewoners waren aanwezig bij de ‘eerste steen’ van het Huis van Leusden. “Het nieuwe Huis van Leusden leeft bij de toekomstige bewoners. Sommigen gaan bijna dagelijks even kijken, maar dan moet het altijd achter het hek. Sinds de uitnodiging werd er dan ook veel over ‘De Steen’ gesproken,” vertelt Diana Tijsseling, persoonlijk ondersteuner bij Abrona. “Achteraf vonden ze het erg leuk, maar ook een beetje vreemd. Het gedicht stond helemaal niet op een steen. Er werd ook geen steen gelegd, dat was wel raar, want dat stond toch op de uitnodiging?”

Met elkaar, voor elkaar
Een aantal bewoners werkt straks in het bedrijfsrestaurant van het gebouw.  “Mensen met een beperking zijn van grote waarde voor de maatschappij. Het is belangrijk dat zij deelnemen in de maatschappij en daar hoort goede huisvesting bij. Het Huis van Leusden maakt dit mogelijk. ” Maarten Hazenleger, manager Generalistische Langdurige Zorg benadrukt het doel van Abrona: “Onze pay-off is ‘met elkaar, voor elkaar’. Deze kreet sluit naadloos aan op dit project, waar zoveel partijen bij betrokken zijn.”

Belangrijk voor Leusden
Abrona is een bekende samenwerkingspartij voor Woning Stichting Leusden. “De ontwikkeling van bijzondere projecten is belangrijk voor Leusden,” licht Monique Brewster (bestuurder WSL) toe. “Het is fijn voor deze doelgroep als ze in een vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Het is mooi dat we met deze appartementen onze maatschappelijke bijdrage kunnen leveren aan het Huis van Leusden.”