Sterrenberglaan 70

Sterrenberglaan 70
Sterrenberglaan 70
3712 XA Huis Ter Heide
Huis ter Heide

Contactpersonen

Janneke Gerritsen
Christine Vrugt

Sterrenberglaan 70 is een 24- uursvoorziening voor volwassenen en heeft 27 appartementen. Het pand is gelegen in een beschutte (kindvriendelijke)  woonwijk nabij het gezondheidscentrum van Abrona. 

Het is een langgerekt gebouw welke uit 2 verdiepingen bestaat. 
Er zijn 13 appartementen op de begane grond en 14 op de 1e verdieping. 

Alle bewoners hebben een ruim opgezet appartement, met woon- en slaapkamer, keukenblok en eigen sanitaire voorzieningen. 

Beneden is er een gezamenlijke woonkamer waar met begeleiding de maaltijd wordt bereid en kan er gezamenlijk worden gegeten. Ook is het mogelijk om op eigen appartement te koken en/ of te eten. Bewoners hebben een eigen terras voor hun appartement. 
Boven zijn er 2 gezamenlijke woonkamers met terras waar met de begeleiding gekookt, gegeten en geleefd wordt. Er is een lift aanwezig in het gebouw voor de minder mobiele cliënt. Mogelijkheid om zelf op het appartement te koken is aanwezig. 
 
Medische dienst, fysiotherapie, psychologische behandeling en de tandarts zijn gevestigd in het nabij gelegen gezondheidscentrum. In Soesterberg (ongeveer 15 minuten lopen) zijn een supermarkt, winkels en openbaar vervoer (bus).
Elke woensdagochtend is er markt in Soesterberg. 
 
Zinvolle dag 
We vinden het belangrijk dat iedereen een zinvolle dag heeft, afgestemd op de individuele behoefte. Binnen de woonwijk zijn er verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan het activiteitenaanbod. Binnen de woning wordt ieder naar eigen behoefte en mogelijkheden uitgenodigd voor de dagelijkse activiteiten. We nodigen je uit om mee te doen en kijken naar wat je kunt, wat je leuk vindt en wat je wilt leren.

Voor wie

Sterrenberglaan 70 heeft bewoners met een uiteenlopende indicatie van VG 6 en VG7 
(VG5 is bespreekbaar). 
Bewoners hebben naast hun verstandelijke beperking ook bijkomende psychiatrische beelden.

Je woont met volwassenen met een matige tot lichte verstandelijke beperking met eventueel passieve psychiatrische problematiek, waarbij de hulpvraag en mate van zelfstandigheid bepalend is. 
Het woongedeelte boven richt zich o.a. op mensen met een autisme spectrum stoornis. En hebben de cliënten veel al ondersteuning nodig bij hun ADL. Het betreft vooral verbale begeleiding, er is geen sprake van gehele overname. 

Het woongedeelte beneden richt zich meer op mensen met een verstandelijke beperking, sociaal emotionele problematiek en bijkomende psychiatrische beelden. Een zekere mate van zelfstandigheid is nodig. De cliënten die op de beneden verdieping wonen zijn zelfstandiger. Ze kunnen hun hulpvraag iets beter uitstellen.

Enkelen hebben lichte somatische zorg nodig (lichte ondersteuning bij ADL). Voor de meesten is het overzien van de wereld en het omgaan met emoties moeilijk. Om deze reden probeert begeleiding zoveel als mogelijk bij je te zijn. Passend bij jouw wensen en behoeften en die van de anderen kun je in de gezamenlijke woonkamer eten of een spelletje doen.

Wanneer kun je hier niet wonen (contra-indicaties) 

  • Geen mobiliteit (bv afhankelijk van grote rolstoel, gebruik tillift, niet zelfstandig kunnen voortbewegen). Er zijn smalle gangen. 
  • (Beginnende) dementie 
  • Verslavingsproblematiek (drugs en alcohol) op de voorgrond (oa mate van actief zijn in werving, anderen beïnvloeden e.d.) 
  • Gebruik harddrugs 
  • Agressie problemen op de voorgrond
Begeleiding

Op de woning wordt er gewerkt vanuit de visie van Abrona. Hierbij zijn de ontmoeting tussen mensen, respect en mogelijkheid tot ontplooiing kernbegrippen. Om het begeleiden zo goed mogelijk bij jou te laten aansluiten wordt op de woning gewerkt vanuit de visie en grondhouding van Triple C. De begeleiding staat naast je, ook juist als je minder lekker in je vel zit.

De begeleiding probeert samen met jou de dag op een zo normaal en fijn mogelijke manier vorm te geven. We willen het normale leven zoveel mogelijk laten doorgaan, ook op dagen dat het moeilijker gaat. We maken met iedereen afspraken over een zinvolle dag, passend bij je behoeften. De ene dag kun je dit misschien meer zelfstandig, de andere dag bieden we daarbij zoveel ondersteuning als jij nodig hebt.

De afspraken die we maken over hoe we voor jou zorgen worden opgeschreven in het ondersteuningsplan. In dit plan staat ook beschreven waar we met jou naartoe willen werken. Dit plan wordt jaarlijks besproken en bijgesteld met jou en/of met je wettelijk vertegenwoordiger.

De begeleiding op locatie is aanwezig van 7.30 tot 22.30 uur. Indien nodig kan je in de nacht een beroep doen op de centrale nachtdienst via een oproepsysteem.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
Sterrenberglaan70PB [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
Zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.