Een geslaagd project: locatie Faros is verhuisd

Soms was het even spannend, maar uiteindelijk is het een geslaagd project: de 22 bewoners van locatie Faros in Utrecht zijn dit jaar verhuisd naar een tijdelijke locatie in De Meern. Daar zullen zij vijf jaar gaan wonen. Voordat alle verhuisdozen gepakt waren ging er heel wat aan vooraf.

Goede voorbereiding
Een verhuizing kan spannend zijn: wat gaat er allemaal gebeuren en wie doet wat? Daarom is er voordat de verhuizing zou gaan plaatsvinden een verhuisboek ingevuld. Ook werd er veel over de verhuizing gepraat. Het team kreeg daarbij hulp van de teamleider, de gedragskundige en een paar geweldige vrijwilligers. Om te weten waar de bewoners zouden gaan wonen, konden zij een kijkje nemen op hun nieuwe locatie in De Meern. Dat maakte het allemaal wat echter, want het was eigenlijk nog steeds moeilijk om te geloven dat de verhuizing echt zou gebeuren, omdat er al best heel lang over gesproken was. Vrij snel na het bezoek aan de locatie in De Meern werden er plannen gemaakt over de inrichting van de appartementen. De nieuwe bewoners mochten zelf aangeven wie ze graag als hun buurman of buurvrouw zouden willen hebben.

Tijdens de verhuizing van Faros
"Het werd uiteindelijk voor iedereen een nieuwe start met nieuwe mogelijkheden"


Afscheid
En toen gebeurde het echt: de verhuizing. Terwijl iedereen naar de dagbesteding was, heeft een verhuisbedrijf alle spullen naar de nieuwe locatie gebracht. Omdat de verhuizers te vroeg kwamen en nog niet iedereen naar de dagbesteding was, werd het wel even spannend voor sommigen mensen, maar het is allemaal goed gekomen. Tijdens het weekend is er heel hard gewerkt door de bewoners, familie, vrienden, vrijwilligers en begeleiders om alle appartementen in te richten.

Geslaagd project!
Het afscheid nemen van de locatie Faros viel niet mee. Toch heeft het afscheid ook veel ruimte gegeven voor ontwikkeling. Het werd uiteindelijk voor iedereen een nieuwe start met nieuwe mogelijkheden. De vorige locatie was verouderd en bovendien zijn de kamers in De Meern veel ruimer. Daar komt bij dat de nieuwe locatie dicht bij winkels en de dokter van Abrona is. “Als team kijken we terug op een geslaagd project, met een mooi resultaat. De nieuwe bewoners zijn heel enthousiast over hun woning. Ze zijn er blij mee. We zijn heel trots dat we dit als team samen met de bewoners en familie hebben mogen doen. Er was echt saamhorigheid en we hebben veel mooie momenten gedeeld. Geslaagd project!”