Koninklijke Onderscheiding voor 4 Abrona vrijwilligers

Afgelopen dinsdag, tijdens de lintjesregen, kregen 4 vrijwilligers  een Koninklijke Onderscheiding voor o.a. hun inzet voor Abrona.

Peter Schreuders was van 1982 tot 1986 actief als vrijwillige kassa- en baliemedewerker en suppoost in het Marechaussees Museum in Buren. Van 1999 tot 2005 was hij lid van de Verenigingsraad van Patrimonium Woonservice Veenendaal. Van 2001 tot 2018 was hij secretaris van de stichting bewonerscommissie Holle Kamp Veenendaal, onderdeel van Patrimonium Woonservice Veenendaal. Onder andere belast met het onderhoud van de oude begraafplaats. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor de infrastructuur van de wijk voor een goede leefomgeving met verschillende activiteiten. Hij heeft mede gezorgd voor een veilige route voor de kinderen uit de wijk naar hun school. Sinds 2001 is de heer Schreuders vrijwilliger bij de woonvoorziening De Shelter. Hij is chauffeur op de gehandicapten bus en zorgt ook voor het onderhoud van de bus. Tevens verzorgt hij de voorlichting en het inwerken van nieuwe chauffeurs, waarbij die een “examen” moeten afleggen om te kijken of ze kunnen rijden met mensen in een rolstoel.

Ton Van Ewijk zet zich sinds 2004 actief in voor de belangen van de huurders van de Veenendaalse Woningstichting. Hij is sinds 2008 voorzitter van de door hem opgerichte Stichting Huurdersbelangen VWS. Van 2015 tot 2019 was hij pastoraal ouderling van wijkgemeente De Goede Reede en sinds het samengaan met de Wijkgemeente Centrum-Zuid vervult hij dezelfde functie voor de gemeente ZuidWest. Sinds 2019 is hij vrijwilliger bij De Shelter, onderdeel van Abrona, en al jaren vrijwilliger voor KWF Veenendaal.

Henk Ruijgrok zet zich al jarenlang in voor allerhande vrijwilligerswerk. Zo was hij in 1989 de initiatiefnemer, oprichter en voorzitter van het bestuur van Stichting Kringloopcentrum Leusden. Ruijgrok is ook actief bij de lokale tafeltennisvereniging (TTCL) en de badmintonvereniging. Vanaf 1990 tot vandaag de dag is hij coördinator en beheert hij de financiën bij de badmintonvereniging. 

Van 2012 tot 2016 was hij vrijwilliger bij de lokale tafeltennisvereniging en beheerde hij eveneens de financiën. Ook zet hij zich graag in voor het milieu en landschap. Van 2015 tot 2018 was hij beheerder en coördinator van het klompenpad Stoutenburgerpad. Tevens zet hij zich in voor de Vallei Horstee en het Landschap Erfgoed Utrecht. Zo is hij al een aantal jaren coördinator van de knotgroep Leusden, waar hij tweewekelijks knotwerkzaamheden coördineert namens een groep mensen in het buitengebied. 

Voor Vallei Horstee is hij vrijwilliger bij diverse werkgroepen (zoals gids en coördinator uilen en zwaluwen). Ruim 8 jaar was Ruijgrok vrijwilliger voor Abrona. In de periode van 2008 tot en met 2014 nam Ruijgrok deel aan het maatjesproject en was hij tevens vrijwilliger voor De Klepper, een organisatie waar mensen met een verstandelijke beperking elkaar op ontmoeten om samen te eten en deel te nemen aan een activiteit. 

Na zijn pensionering zette hij zijn expertise vanuit zijn werkzame leven in als buurtbemiddelaar bij Stichting Buurtbemiddeling Leusden (van 2015 tot 2020).

Lenie Van den Brink is al vanaf 1991 tot heden actief als vrijwilligster bij zorgorganisaties De Rijnhoven en Vecht en IJssel. Zij speelt op haar accordeon voor ouderen met dementie. Met haar haar muziek heeft zij een bijzondere uitwerking op mensen die anders moeilijk te bereiken zijn. Vanaf 2000 speelt zij iedere week bij Mooi van Abrona en levert met haar passie voor muziek een belangrijke bijdrage aan mensen met een verstandelijke beperking. Ook het Alzheimer café regio Woerden kan al 10 jaar lang rekenen op de trouwe inzet van mevrouw Van den Brink.

Vanaf 1993 tot heden is zij vrijwilliger bij de accordeonclub Sempre Avanti. Mevrouw Van den Brink leidt de groep en stelt het muziekprogramma samen. De groep treedt op voor ouderen, mensen met een beperking en zieken. Ook Dagbesteding Het Boerenleven kan vanaf 2015 tot heden rekenen op mevrouw Van den Brink. Zij maakt muziek voor de cliënten met beginnende dementie en is chauffeur om de deelnemers op te halen en weer thuis te brengen.

Peter, Ton, Henk en Lenie van harte gefeliciteerd met deze mooie en welverdiende Koninklijke Onderscheiding!