Zorgaanbieders maken einde aan oerwoud van aanmeldformulieren

Als iemand zorg nodig heeft, komt hij vaak terecht in een oerwoud van aanmeldformulieren. Binnen de provincie Utrecht is dat binnenkort verleden tijd. Een tiental zorgaanbieders in deze provincie heeft de handen ineengeslagen. Ze gaan met een uniform formulier werken: het Eén-Aanmeldformulier. Zo wordt het voor de zorgzoeker makkelijker gemaakt om passende zorg te vinden.

Uniform aanmeldformulier helpt de klant die zorg zoekt
Het doel is om het gemakkelijker te maken voor mensen die zorg zoeken zoals mensen met een (verstandelijke) beperking of hun vertegenwoordigers. Daarom kiezen de zorgaanbieders ervoor om met Eén-Aanmeldformulier te werken. Op dit formulier staan alle basisvragen waardoor snel helder wordt wat voor zorg iemand zoekt. Ook krijg je hierdoor gemakkelijk en snel antwoorden op vragen. Gaat het om een woonvraag? Zoekt iemand dagbesteding? Of zoekt iemand buitenschoolse opvang, logeermogelijkheden of begeleiding thuis? Alle vragen kan de klant kwijt op dit ene formulier.

De persoon die het formulier invult moet wel toestemming geven zodat de deelnemende zorgaanbieders de gegevens in kunnen zien. Dit is nodig om een goed beeld te verkrijgen van de zorgvraag van de zorgzoeker. Door inzet van een uniform aanmeldformulier hoeft de persoon die zorg zoekt nog maar één keer een formulier in te vullen en maar één keer te ondertekenen. Nog een groot voordeel voor de zorgzoeker! De zorgaanbieders voor mensen met een beperking die dit aanbieden zijn naast Abrona: Amerpoort, Humanitas-DMH, ’s Heerenloo, Lievegoed, Philadelphia, Reinaerde, Sherpa, Sprank en Zideris.