Spring naar de tekst

Wonen op Sterrenberg
Sterrenberg is een nieuwe woonwijk waar mensen mét en zonder verstandelijke beperking wonen. Voorheen was het een instellingsterrein van Abrona. Er zijn ruim 250 cliënten van Abrona in de wijk blijven wonen. Al deze 250 mensen hebben een nieuwe woning gekregen die voldoet aan de nieuwste woon- en zorgcriteria. Begin oktober 2013 werd er verhuisd naar de laatste 2 opgeleverde appartementengebouwen van Abrona. Daarmee zijn alle 9 zorggebouwen van Abrona, die verspreid door de wijk liggen, bewoond. Op de plattegrond van wijk Sterrenberg is de indeling te zien.

De cliënten van Abrona krijgen (en hebben al voor een deel) nieuwe buren: de bewoners van de 400 reguliere woningen. Hiervan zijn er reeds 130 gebouwd en bewoond. Het zijn zowel koop- als huurhuizen. Projectontwikkelaar VolkerWessels zorgt voor de realisatie van deze nieuwe woonwijk.

 

luchtfoto sep 2013 webBuurtwebsite

De wijk Sterrenberg heeft een eigen buurtwebsite. Een site voor en door bewoners van Sterrenberg. De website is opgericht door het Wijkteam Den Dolder e.o., waar Sterrenberg onder valt. Hierin participeren o.a. de gemeente Zeist en welzijnsorganisatie Meander Omnium. Deze website is één van de initiatieven uit het Buurtplan Sterrenberg.

 

Film over de wijk Sterrenberg

Abrona heeft, samen met projectontwikkelaar VolkerWessels en woningcorporatie Mitros, een film gemaakt over deze wijk in wording: ‘Sterrenberg, een bijzondere wijk’. Wilt u deze dvd gratis ontvangen, dan kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk hier verkorte versie van 3 minuten:

 

 

Informatie marktwoningen
Op deze website vindt u alle informatie over de bouw van deze nieuwe woonwijk en de huizen die er te koop zijn.

 

Informatie zorgwoningen
Voor meer informatie over de ondersteuning en begeleiding die op Sterrenberg geboden wordt aan mensen met een verstandelijke beperking kunt u contact opnemen met:

 

Abrona

Sterrenberglaan 12

3712 XA Huis ter Heide

 

T 088 201 99 11

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Custom Properties zoek

 

Of kies een locatie:
kaart