Spring naar de tekst

 

 

Keramiekatelier

dagbesteding in het keramiekatelierDe Kosmos, locatie Sterrenberg
Orionplein 132

3712 XL  Huis ter Heide

T 088 201 8614

 

Informatie voor cliënten

 

Keramosa

Cultuurcampus

Burchtpoort 2

3452 MD VLEUTEN

T 088 201 7235

 

Informatie voor cliënten

 

Algemeen
Het Keramiekatelier bevindt zich in De Kosmos op locatie Sterrenberg in Huis ter Heide. Het keramiekatelier 'Kermosa' bevindt zich op de Cultuurcampus in Vleuten. Cliënten kunnen hier hun creatieve talenten ontwikkelen. Zij maken mooie producten die worden verkocht in de winkels van Abrona. Het stimuleren en vergroten van de creatieve ontwikkeling van deelnemers en het nastreven van eigen initiatief en zelfstandigheid is een van de doelstellingen.

 

Voor wie?
Een kunstzinnig talent is niet perse nodig, wel het plezier en het enthousiasme om met klei/papierpulp en glazuur/verf te willen werken op een creatieve manier. De deelnemer beschikt enigszins over creativiteit. Dat wil zeggen kleurgevoel, vormvastheid en enig gevoel hebben voor verhoudingen en composities. De deelnemer kan een eigen rol spelen in het vervaardigen van het eigen product. Deelnemers beschikken over een redelijk fijne motoriek; netjes en secuur kunnen werken en tegen vieze handen kunnen. In de basis moeten deze kwaliteiten aanwezig zijn en door middel van begeleiding kunnen deze verder ontwikkeld en gevormd worden.

 

Werkzaamheden en activiteiten
Bij keramiek kun je o.a. schalen maken, decoraties schilderen, werken met gietklei (in mallen), glazuren en drie dimensionale (3D) objecten maken.

Werkwijze
Binnen de groep wordt individueel gewerkt, afgestemd op de mogelijkheden en beperkingen, wensen en behoeften van de deelnemers. Soms wordt er themagericht gewerkt en/of aan de hand van bestellingen of opdrachten. Er wordt gewerkt met een duidelijke structuur.

 

Begeleidingstijl
Klik hier voor informatie over de begeleidingsstijl van cliënten.

 

Werktijden
Werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur.

 

Informatie
Voor meer informatie over dagbesteding kunt u contact opnemen met:
 

 

Abrona

Sterrenberglaan 12

3712 XA Huis ter Heide

 

T 088 201 99 11

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Custom Properties zoek

 

Of kies een locatie:
kaart