Abrona cliënten en Essity medewerkers beleven een fantastische Indoor Elfstedentocht

Samen met Essity hadden we voor cliënten van Abrona een leuke sportieve ontmoeting bedacht op 18 januari 2018. Precies op de datum waarop 55 jaar geleden de zwaarste Elfstedentocht ooit was gehouden, planden wij een Abrona Elfstedentocht.
De Afdeling Beweging bedacht hiervoor een leuk parcours buiten waar cliënten onderweg de Friese Elfsteden aandeden en uitgedaagd zouden worden door Essity medewerkers om winterse opdrachten uit te voeren bij de 11 stempelplaatsen.

Leuk plan, maar wat doe je als dan opeens de zwaarste storm van ook ongeveer 50 jaar over Nederland raast? Snel trokken we een noodscenario uit de kast en hebben we er een Abrona Indoor Elfstedentocht van gemaakt. Het parcours werd uitgezet in Dagbestedingscentrum de Kosmos en door het hele gebouw werd gekluund, reuze sneeuwballen voortgerold, over ijsschotsen gesprongen, onderweg gepauzeerd bij de Koek en Zopie tent, sneeuwballen gegooid en ga maar door.

Het werd een super middag, meer dan 50 cliënten waren afgekomen op deze Indoor Elfstedentocht, genoten zichtbaar van de aandacht, betrokkenheid en aanmoediging van Essity medewerkers.

Cliënten maakten door hun verscheidenheid, enthousiasme en puurheid veel indruk op de Essity medewerkers.

Dit maakte deze middag tot een supergeslaagde activiteit, een hele bijzondere ontmoeting waarbij in de voorbereiding en uitvoering geweldig goed werd samengewerkt.

Het contact met Essity kwam tot stand via Samen voor Zeist, die Essity  verbond aan 12 organisaties uit Zeist om invulling te geven aan hun jaarlijkse Brilliance Day om zo hun maatschappelijke betrokkenheid vorm te geven en een bijdrage te leveren op het gebied van hygiëne, gezondheid of welzijn. 
Dit is bij Abrona heel goed gelukt!

Heel hartelijk bedankt voor deze fantastische middag.