Een topdag voor Abrona cliënten en GSK medewerkers

Afgelopen donderdag mochten we maar liefst 57 medewerkers van GlaxoSmithKline (GSK) ontvangen, die bij Abrona kwamen meehelpen bij een gezellige beweeg- en speldag voor cliënten van de wijk Sterrenberg.

’s Ochtends hielpen de GSK medewerkers mee bij de spelletjesochtend op het Orionplein en ’s middags ging de helft van de GSK medewerkers  met cliënten op pad door de wijk voor een fotopuzzeltocht.  De andere helft ging aan de slag bij  uitdagende groenklussen. Samen met de werkers van  Boerderij Sterrenberg werden braamstruiken verwijderd en bij dagbestedingscentrum de Kosmos werden tuintjes opgeknapt.

Zowel de GSK medewerkers, als Abrona cliënten hebben enorm genoten van deze dag.
Voor GSK medewerkers was het een bijzondere ervaring om vandaag de knop om te zetten naar een slow down tempo. “Rustig de tijd nemen is er op een normale werkdag  niet bij. Vandaag geen gehaast of druk om alles op tijd af te hebben, maar echt de tijd nemen om contact te maken en te zien hoe cliënten reageren is voor ons een waardevolle ervaring”, aldus een van de GSK medewerkers.  Tijdens de fotopuzzeltocht leerden de GSK medewerkers cliënten beter kennen. Ze kregen een inkijkje in de belevingswereld van cliënten en dit maakte veel indruk op hen.

Cliënten genoten de hele dag van de exclusieve aandacht. Na afloop vertelden zij terug  dat het zulke lieve en aardige mensen waren.

Bij de tuinklussen was het even hard aanpakken voor de GSK medewerkers om een duidelijk zichtbaar resultaat te zien.
De boerderijwerkers waren heel blij met de extra hulp. “Normaal wordt hier in een heel ander tempo gewerkt. Heel fijn dat er vandaag echt meters gemaakt worden”, aldus Don een van de begeleiders van Boerderij Sterrenberg.

Aanleiding voor deze dag was de jaarlijks gehouden Orange Day, het internationale initiatief van GSK om zich in te zetten voor zorginstellingen. In samenwerking met Samen voor Zeist, die verbinding tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties stimuleert, is deze dag bij Abrona en bij nog een aantal zorginstellingen in Nederland tot stand gekomen.
 
Graag wil ik namens de cliënten en medewerkers van Abrona locatie Sterrenberg, alle GSK medewerkers bedanken voor hun geweldige inzet, bijzondere aandacht en enthousiasme.

Anneke Ritzen
Adviseur Vrijwilligerswerk