Begeleiding thuis

Wanneer je zelfstandig woont en een Wmo- of Wlz-beschikking hebt, dan kan je ondersteuning thuis van Abrona ontvangen.
Abrona werkt ook samen met organisaties in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Lees meer bij ‘De juiste ondersteuning door samen te werken’ onderaan deze pagina.

Teams die ambulante begeleiding bieden in de provincie Utrecht:

De juiste ondersteuning door samen te werken
Abrona werkt samen met andere organisaties in zorg en welzijn, en de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Medewerkers van verschillende organisaties werken als collega’s in één team, in één plaats of gebied. Ondersteuners en begeleiders die allemaal hun eigen specialisme hebben. Iedere ondersteuner of hulpverlener doet wat hij of zij het beste kan. Zij leren van elkaar en kunnen daardoor betere ondersteuning bieden aan mensen die dat nodig hebben. De ondersteuning is persoonlijk, dichtbij en afgestemd op ieders individuele behoefte. Mensen met een verstandelijke beperking, psychische klachten of een maatschappelijk probleem krijgen zo sneller, betere ondersteuning.

Voorbeelden van samenwerkingen:
Gebiedsteams ggz in provincie Utrecht
Adempauzeplekken Utrecht
VakwerkT – Wijk bij Duurstede
Lees meer

Methodisch werken
De ambulante teams van Abrona werken met LifeWise. LifeWise - ontwikkeld door Middin en Cordaan - is het methodisch kader voor de begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Het bestaat uit 4 pijlers en 16 handvatten, die begeleiders houvast bieden in de dagelijkse praktijk.