Het verhaal van ... Marian

“Ik hoef het niet allemaal alleen te doen”

MarianMarian is 46 jaar. Ze heeft een zoon van 17 en een dochter van 15. Na haar scheiding probeerde ze in haar eentje alle ballen in de lucht te houden totdat iemand haar hulp bood. “Ik hoef het niet meer allemaal alleen te doen. Dat is een hele opluchting.” 

“Ik vraag niet snel om hulp. Zo zit ik niet in elkaar. Het is juist het omgekeerde. Ik cijferde mezelf volledig weg om mijn kinderen te helpen. Ik deed alles om hen een zo goed mogelijke start te geven. Op een gegeven moment brak dat mij op. Ook omdat mijn kinderen extra aandacht nodig hebben, vroeg die zorg van mij meer dan ik aankon. Maar zelfs op dat moment vroeg ik niet om hulp.” 

“Gelukkig zag iemand hoe moeilijk ik het had. ‘Jij kunt zelf wel wat hulp gebruiken’, vertelde ze me. Ik kreeg een persoonlijk ondersteuner en uiteindelijk ook een bewindvoerder van Accurato. Dankzij hun hulp gaat het tegenwoordig allemaal een stuk makkelijker. Nu kan ik wel mijn werk, mijn vrijwilligerswerk, het huishouden en de zorg voor mijn kinderen combineren. En ik hou ook nog tijd over om te wandelen met de hond en te sporten. Ik zit op voetbal voor vrouwen van 35+ en ik ga drie keer in de week naar fitness.” 

“Mijn werk is heel belangrijk voor me. Toen ik in 2015, na 21 jaar bij Blokker te hebben gewerkt, mijn baan verloor, vond ik dat vreselijk. Sindsdien heb ik via uitzendbureaus gewerkt en nu werk ik al een tijdje als postbezorger bij PostNL. Onlangs heb ik gesolliciteerd voor de functie van verkeersregelaar, een baan voor 30 uur per week. Ik ben inmiddels aangenomen en krijg, voor ik eind mei begin, nog een aantal trainingen. Daarnaast werk ik nog een ochtend in de week als vrijwilliger bij de Brandweer. Ik help daar met het schoonhouden van de kazerne. Ik ben dan wel geen brandweervrouw maar ik maak wel degelijk deel uit van het team. Het is net een grote familie daar. Daarom hoop ik dat ik naast mijn nieuwe baan ook als vrijwilliger kan blijven werken.” 
 
“Ook met mijn kinderen gaat het goed. Mijn dochter zit op de praktijkschool in Woerden en mijn zoon volgt een tweejarig leerwerktraject in de grond-, weg- en waterbouw. Na het voltooien van zijn opleiding hoopt hij een vaste baan te vinden in die sector.”

Lees ook het verhaal van ...