De Laakermaat

De Laakermaat
Wervershoofstraat 162
3826 EC
Amersfoort

Contactpersonen

Bo Diemers, Anneke Ribbens en Janneke Donselaar

BlokzijlparkPO [at] abrona.nl

De Laakermaat bestaat uit een trainingswoning en 4 HAT-woningen, midden in de woonwijk Vathorst. In Vathorst kan je sporten, boodschappen doen en winkelen. Je kunt er goed komen met de bus, auto, trein en fiets.

In de trainingswoning wonen 4 mensen. Je hebt je eigen zit-/slaapkamer met een keukenblok (zonder fornuis, je kunt hier niet koken) en een badkamer met toilet. Er is een gezamenlijke woonkamer met een keuken die alle bewoners kunnen gebruiken. Ook kun je hier je was doen en gebruik maken van het ruime dakterras.

Naast de trainingswoning zijn er op dezelfde galerij 4 eenpersoonswoningen (HAT-eenheden), met een eigen voordeur, brievenbus, huiskamer, keuken, aparte slaapkamer, badkamer met toilet en een ruim dakterras.

Foto 1 Dakterras
Voor wie

Op De Laakermaat en in de HAT woningen wonen mensen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking en/of licht psychiatrische problematiek. Bewoners van De Laakermaat hebben een wens om zo zelfstandig mogelijk te wonen en veel te leren. Als je op De Laakermaat woont, heb je (vrijwilligers)werk, of dagbesteding of je gaat naar school. Je gaat samen met een persoonlijk ondersteuner bekijken wat je wilt leren. Je bekijkt ook samen wat je doel is binnen de periode dat je in de trainingswoning woont. 

Bewoners van HAT eenheden wonen  zo zelfstandig en individueel mogelijk, je maakt de laatste stappen naar ambulant wonen. Ook als je op een HAT woont heb je werk, dagbesteding of ga je naar school. 

Je kunt wonen op De Laakermaat als je één van deze zorgprofielen (voorheen ZZP) hebt: VG 3 of 4, GGZ 1 of een WMO indicatie.

Begeleiding

Op De Laakermaat is er begeleiding aanwezig van 15.30 tot 21.30 uur. De begeleiding is er om jou te ondersteunen in je dagelijks leven en om in het leven te groeien. Als er buiten deze tijden iets is kun je bellen naar locatie Blokzijlpark waar 24 uur per dag begeleiding aanwezig is.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
Laakermaat [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.