Abrona Benschop

Abrona Benschop
Benedeneind Noordzijde 408
3405 CD
Benschop

Benschop dagbesteding telefoonnummer: 06 25 06 56 54
Benschop wonen telefoonnummer: 088 201 70 60 of 06 13 04 18 76

Word vriend van Abrona Benschop en steun deze prachtige locatie.  
www.vriendenvanabrona.nl/benschop
NL22RABO 0375 29 5569 st. Vrienden van Abrona o.v.v. Benschop

Voor vergadermogelijkheden kijk op www.masmik.nl

In het Groene Hart van Nederland, tussen Lopik, Oudewater en Montfoort, ligt het dorpje Benschop. Abrona heeft hier in 2004 twee prachtige boerderijen gekocht van de families De Haan en De Vos. Boerderijen De Haan en De Vos staan tegenover elkaar en zijn verbonden met een wit Benschops bruggetje. In de boerderijen zijn 25 studio-appartementen voor cliënten van Abrona. 

Wonen 

Bij Abrona Benschop heb je een eigen studio-appartement met een douche en toilet, internet en een telefoonaansluiting. In bijna alle appartementen kun je zelf koken. Sommige ruimten deel je met andere bewoners. Zo kun je samen koken en eten of samen televisie kijken. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. In Benschop is een supermarkt waar je je eigen boodschappen kunt doen als je wilt. De supermarkt is op fietsafstand. De omgeving is landelijk. Je woont hier rustig.

Werk en dagbesteding 

Op en om het terrein van De Vos en De Haan werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je kunt hier het terrein en het groen onderhouden, de dieren verzorgen of huishoudelijk werk doen. Er zijn ook creatieve activiteiten en er is licht industrieel werk te doen. Bij De Vos en De Haan zijn veel verschillende werkzaamheden en er is rust en ruimte. Er is altijd wel iets te doen dat past bij jouw wensen en niveau. 

Je kunt werken op het erf van één van de boerderijen, maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld bij het groenonderhoud voor de gemeente Lopik op het mob. Complex (militaire opslagbasis). Soms helpen we MásMik bij (externe) cateringpartijen. Ook ondersteunen wij onze 'buurboeren' en locale ondernemers.

Abrona Benschop
Voor wie

Bij Abrona Benschop wonen en werken mensen tussen de 18 en 65 jaar. Je kunt bij Abrona Benschop wonen met een zorgprofiel VG3 of VG4 (VG6 in overleg met zorgadvies). De meeste cliënten die hier wonen vinden het leuk om te wonen of te werken op de boerderij.

Het erf  is niet zo geschikt voor mensen in een rolstoel of mensen die niet goed kunnen lopen. De bus komt niet zo vaak in Benschop. Daarom is het handig dat je zelf naar de boerderij kunt komen, bijvoorbeeld met de fiets. Lukt dat niet, dan kan een vrijwilliger je misschien ophalen of brengen.

Begeleiding

Bij De Vos en De Haan is 24 uur per dag begeleiding. ’s Nachts is de slaapwacht persoonlijk aanwezig in Boerderij De Haan. Boerderij De Vos is met een pieper verbonden met deze slaapwacht.  

De begeleiding helpt je bij het zelfstandig wonen in je appartement. De ondersteuning is op maat. De begeleiding helpt je zelf dingen te doen, bij contact met je familie en integratie in de buurt. De begeleiding werkt coachend en ontwikkelingsgericht. 

Op het erf werk je individueel of in een groep. De begeleiding geeft je aan het begin van de dag een duidelijke werkstructuur aan de hand van een pictobord. De werkzaamheden zijn afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden.

 

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
benschopwonen [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.