Bossewaard

Bossewaard
Ossenwaard 9
3945 PG
Cothen

In de landelijke omgeving van de Kromme Rijn staat boerderij De Bossewaard, met in totaal 15 studio/appartementen. De boerderij is landelijk gelegen. Een bakker, postkantoortje en supermarkt bevinden zich op loopafstand in het dorp. Daar is ook een bushalte voor de regionale buslijnen richting Utrecht, Wijk bij Duurstede, Zeist en Amersfoort. 

Als je op de Bossewaard woont, kun je deelnemen aan sportactiviteiten en andere activiteiten buiten De Bossewaard, zoals voetballen en zwemmen in Cothen en Wijk bij Duurstede. Wijk bij Duurstede is een gezellig plaatsje met diverse mogelijkheden op het gebied van winkelen en uitgaan.

Wonen

Bij de Bossewaard heb je een eigen studio/appartement met een keukenblok, douche en toilet. Alle appartementen hebben internet en een telefoonaansluiting. In de boerderij is een gezamenlijke ruimte. Hier kun je samen met andere bewoners koken, eten en televisie kijken. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

Werken en dagbesteding

Bij de Bossewaard werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je kunt verschillende werkzaamheden op en om de boerderij doen: terrein- en groenonderhoud, dierverzorging en huishoudelijke werkzaamheden, onder andere op de seizoenscamping. Ook kun je creatieve activiteiten en licht industrieel werk doen. Door de veelzijdigheid van de werkzaamheden, rust en ruimte, zijn er altijd werkzaamheden die passen bij jouw wensen en niveau.

De werkzaamheden vinden plaats op het erf van de boerderij, maar ook daarbuiten. Zo ondersteunen wij o.a. onze 'buurboeren' en lokale ondernemers.

Voor wie

Bij De Bossewaard wonen en werken mensen met een affiniteit voor het leven op de boerderij. Sommige delen van het terrein zijn slecht begaanbaar voor mensen in een rolstoel of mensen die slecht ter been zijn. 

Het openbaar vervoer is beperkt aanwezig. Wij stimuleren het gebruik van eigen vervoermogelijkheden. Voor mensen waarvoor dat echt niet mogelijk is, wordt voor vervoer een beroep gedaan op vrijwilligers of familie.

Je kan op de Bossewaard wonen met een VG3 of VG4. VG6 in overleg met Zorgadvies. 

Begeleiding

Op De Bossewaard is wordt 24-uursbegeleiding geboden. De begeleider helpt je bij het zelfstandig wonen in een appartement. Deze begeleiding is op maat: de begeleider helpt je bij praktische en sociale zelfredzaamheid, kan je ondersteunen bij familiecontacten en bij de integratie in de buurt. De begeleiding werkt coachend en ontwikkelingsgericht.

Op het erf werk je individueel of in een groepje en afgestemd op je  mogelijkheden, wensen en behoeften. Er is een duidelijke werkstructuur. Met behulp van een pictobord worden de taken besproken en verdeeld.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
bossewaardpo [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.