Noorderbreedte

Noorderbreedte
Noorderbreedte 16
3454 KB
De Meern

Contactpersoon

Thijs van Swaaij

Woonvoorziening Noorderbreedte ligt in de Meern. We hebben plek voor 21 bewoners. Onze locatie ligt midden in een woonwijk, vlakbij het Maximapark.

Op Woonvoorziening Noorderbreedte wonen mensen met een licht verstandelijke beperking en soms met een psychiatrische achtergrond.

Wat onze locatie leuk maakt is het contact met de bewoners. Het zijn sociale mensen en het contact is puur, oprecht en wederzijds. Er wordt tijd gemaakt om met bewoners op stap te gaan. Een wandeling door de wijk, een potje voetbal op het grasveld, een rondje op de duo-fiets of de nieuwste sportschoenen scoren in de winkels in de buurt. Daarmee hopen we dat de bewoners een fijne dag mogen hebben.

Huiselijke Sfeer:
Elke bewoner heeft een eigen appartement van ongeveer 20m2 groot en beschikt over een eigen sanitair. Daarnaast zijn er drie gezamenlijke woongroepen waar gegeten wordt, een kopje koffie of thee gedronken wordt of waar geknutseld wordt. Ook wordt er zelf gekookt, wat we samen opeten. Dit zorgt voor goede gesprekken en samenhorigheid.

Begeleiding:
De begeleiders die werkzaam zijn, werken volgens Triple C, "het gewone leven ervaren". Het bieden van een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie en het bieden van een betekenisvolle dag invulling, waarbij we anders kijken naar probleemgedrag. Dat alles samen met de begeleiders die onvoorwaardelijk de bewoners ondersteunt. We stimuleren om iedereen zo zelfstandig mogelijk te laten leven.

Lijkt het je leuk om onze locatie van binnen te bekijken? Geef even een belletje dat je langs wil komen en wij zorgen dat de koffie klaar staat.
 

Foto 1 Woonkamer
Voor wie

Op woonvoorziening Noorderbreedte wonen mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Sommige bewoners hebben een psychiatrische achtergrond of een stoornis in het autistisch spectrum. Je kunt op Noorderbreedte wonen als je VG3, VG4, VG5 en VG6 hebt.

Begeleiding

Bij Noorderbreedte is er 24-uurszorg met een slaapwacht. Je kunt hier zelfstandig wonen, maar ook hulp krijgen als dat nodig is. De begeleider helpt jou op basis van de methodiek Triple C, "Het gewone leven ervaren". De begeleiding is huiselijk, structurerend, individueel, maar altijd op maat.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
noorderbreedte [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.