Veldhof

Veldhof
Bovenpolder 120
3453 NP
De Meern

Contactpersoon

hanneke.van.mechelen [at] abrona.nl (Hanneke van Mechelen)

Veldhof is een woonplek voor mensen met een verstandelijke beperking van 45 jaar en ouder. Veldhof ligt in De Meern en hoort bij de gemeente Utrecht. Op Veldhof wonen 13 mensen. Je woont er zelfstandig in je eigen appartement. De woonplek is onderdeel van een ouderencomplex. Daar zijn appartementen voor ouderen en er is een verzorgingshuis. Begeleiding is 24 uur aanwezig binnen het gebouw.

Hoe ga ik wonen

Je krijgt een eigen studio-appartement met 1 kamer. Je hebt je eigen badkamer met douche wc en aansluiting voor de wasmachine. En je hebt een eigen keukentje. Die is niet bedoeld om te koken, maar wel om bijvoorbeeld thee te zetten of wat op te warmen. Ook is er een berging om je spullen op te slaan. Heb je zin in gezelligheid? Dan is er een gezamenlijke huiskamer voor iedereen. Hier kun je koffie drinken, samen eten, kletsen, een spelletje doen, of tv kijken. Of je kunt het dakterras op en genieten van de zon (als die schijnt). Het kantoor van de begeleiding is bij de centrale huiskamer.

Werk en dagbesteding

Je kunt allerlei soorten werk en dagbesteding doen. Dat is niet op Veldhof zelf. De meeste bewoners gaan naar dagbestedingsplek MOOI in Vleuten. MOOI ligt aan de rand van een winkelcentrum. Daar kun je knutselen, schoonmaken, schilderen of pakketjes bezorgen. In de cadeauwinkel kun je kunst en cadeaus verkopen.
Anderen doen werk aan de lopende band bij een bedrijf, of ze werken in een restaurant. Maar het ligt helemaal aan jou. Wat wil je, en wat kan je? Dat is belangrijk.

Andere bewoners zijn met pensioen. Zij doen graag een spelletje in de huiskamer, drinken samen koffie, lezen, of maken een wandeling. 

Er zijn vaak stagiairs of vrijwilligers. Zij komen graag een wandeling met je maken, gaan mee naar de dokter als je dat wilt, maken een praatje, gaan winkelen met je, een dagje uit, koken soep of verzorgen de bingo. 

Met feestdagen en verjaardagen doen we altijd iets speciaals. Denk aan een feestelijke Paasbrunch of een lekker Kerstdiner.  

Wat is er in de buurt te doen

Buurthuis de Pijler is onder Veldhof. Hier worden allerlei leuke dingen georganiseerd zoals bingo, eetcafé, biljarten, sjoelen, de avondschool Prago, de muziekgroep, gezellige avonden met muziek en lekker eten en nog veel meer. 

Wil je naar de pedicure of naar de kapper? Dan hoef je daarvoor niet het huis uit. Ze komen namelijk gewoon bij je thuis.

Veldhof ligt aan de rand van de stad Utrecht. De weilanden zijn vlakbij. Mooi om te wandelen en te fietsen. In de buurt van Veldhof zijn ook een winkelcentrum, een zwembad, sportvereniging, fitnesscentrum, cafés en restaurants.

De bushalte is vlakbij. Je kunt met de bus naar Utrecht Centraal Station, of naar de wijk Vleuterweide.

Foto 3 Veldhof De Meern
Voor wie

Op Veldhof wonen vooral ouderen, vanaf 45 tot 75 jaar en soms ouder. Ze hebben allemaal een lichte of matige verstandelijke beperking. Soms hebben ze ook andere problemen, zoals autisme. Je mag wonen op Veldhof als je nog veel zelf kunt, en als je je nog goed kunt bewegen met of zonder rollator. Je hebt de regie over je eigen leven en begeleiding biedt ondersteuning op maat.

Begeleiding

Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. We helpen je om zoveel mogelijk zelf te doen. Bijvoorbeeld de was, je huishouden of eten maken. We helpen je als je iets niet kunt. We praten dan met je en leggen dingen uit. 

Begeleiding biedt hulp bij lichte verzorging zoals hulp bij douchen, tandenpoetsen, medicatie geven, steunkousen aantrekken, enz.
Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig en er is een alarmsysteem op je kamer. Dat is veilig. Gebeurt er iets? Dan zijn we altijd snel bij je.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
veldhof [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.