Zuiderbreedte

Zuiderbreedte
Zuiderbreedte 4
3454 KA
De Meern

Contactpersoon

Thijs van Swaaij

Hoe ziet de woning eruit? 

Woonvoorziening Zuiderbreedte ligt in de Meern, vlak bij het Maximapark. Op Zuiderbreedte wonen 21 mensen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig aan wie bewoners hun vragen kunnen stellen. Zuiderbreedte is een thuis met alles wat daarbij hoort. Samen eten, lachen, klusjes doen of een spelletje en een goed gesprek. De studio’s van Zuiderbreedte hebben een zit/slaapkamer. Daarnaast heeft ieder studio’s een eigen doucheruimte, met een wastafel en een wc. 

De studio’s zijn verdeeld over 3 woonlagen, de begane grond en een eerste en tweede verdieping. Voor de meeste kamers kan er indien nodig gebruik worden gemaakt van een lift. Zuiderbreedte heeft 3 groepen van 7 bewoners. Zuiderbreedte heeft een grote achtertuin.  

Foto 1 Voorzijde Zuiderbreedte De Meern
Voor wie

Op Zuiderbreedte wonen mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Sommige bewoners hebben een psychiatrische achtergrond of een stoornis in het autistisch spectrum.         

Het zorgaanbod op de voorziening is gebaseerd op de zorgprofielen (voorheen ZZP) VG3, VG4, VG5 en VG6.

Met wie woon je? 

Op Zuiderbreedte wonen mensen met een matige tot lichte verstandelijke beperking.  

Een van de 3 groepen bestaat uit jong volwassenen, deze groep is vooral gericht op het aanleren van vaardigheden om de zelfstandigheid te vergroten. De andere groepen ontvangen meer ondersteuning in de dagelijkse verzorging. Afhankelijk van het niveau van functioneren en de mate van zelfstandigheid krijgen de bewoners zorg op maat aangeboden. Bijna alle bewoners gaan naar externe dagbestedingslocaties/werkplek.  

Begeleiding

Welke ondersteuning krijg je?  

Om het begeleiden zo goed mogelijk te laten aansluiten wordt op de woning gewerkt vanuit de visie van Abrona en de grondhouding van Triple C. De begeleiding staat naast je, ook juist als je minder lekker in je vel zit. 

De begeleiding van Abrona probeert samen met jou de dag op een zo normaal en fijn mogelijke manier vorm te geven. We willen het normale leven zoveel mogelijk laten doorgaan, ook op dagen dat het moeilijker gaat. We maken met iedereen afspraken over een zinvolle dag, passend bij de behoeften. De ene dag kan dit misschien meer zelfstandig, de andere dag bieden we daarbij zoveel ondersteuning als nodig is. De begeleiding sluit aan bij jouw tempo. 

De afspraken die we maken over hoe we voor jou zorgen worden opgeschreven een persoonlijk ondersteuningsplan. In dit plan staat ook beschreven waar we met jou naartoe willen werken. Dit plan wordt jaarlijks besproken en bijgesteld met jou en/of met je wettelijk vertegenwoordiger. 

De begeleiding is 24/7 aanwezig. Er is ruimte voor individuele contactmomenten en de begeleiding is ook aanwezig in de gezamenlijke ruimtes. In de nacht is er een slaapdienst, geen wakende wacht. Dingen die kunnen worden uitgesteld, worden de volgende dag besproken.   

De meeste bewoners maken gebruik van de huisarts, apotheek en tandarts van Abrona. Zij wonen bij Abrona inclusief begeleiding. Als paramedische of psychologische behandeling nodig is, wordt overlegd of dit in Huis ter Heide zal plaatsvinden of bij de Haarlerberg.   

Zinvolle dag 

Iedereen is gebaat bij een zinvolle daginvulling. Bij locatie Noorderbreedte vinden we het daarom belangrijk dat iedereen een zinvolle dag heeft die afgestemd is op de individuele behoefte. In de omgeving zijn er verschillende mogelijkheden voor dagbesteding en werk. De meeste cliënten maken gebruik van dagbestedingslocatie Mooi, Brazzerie of Boerderij Benschop.   

Op een paar minuten fietsen is een winkelcentrum. Ook is er een bushalte vlakbij.   

Wanneer kun je hier niet wonen (contra-indicaties) 

  • Veel fysieke verzorging, bv. agv beperkte mobiliteit en ouderdomsproblematiek   

  • Dementie 

  • Actieve verslavingsproblematiek   

  • Fysieke agressie  

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
zuiderbreedte [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.