Boerderij Sterrenberg

Boerderij Sterrenberg
Dierenriem 1
3712 XE
Huis ter Heide

Contactpersonen:  Fabian Verweij / Frank de Ruijgt

Boerderij Sterrenberg is gelegen in de wijk Sterrenberg. Dit is een werkplek waar medewerkers en wijkbewoners elkaar ontmoeten Een gezellige plek waar enorm veel te doen is. Denk bijvoorbeeld aan;

Terreinonderhoud
Wij verzorgen en onderhouden het terrein in en om de boerderij. Daarnaast werken we in de wijk Sterrenberg. Er wordt flink gesnoeid, opgeruimd, her-, plant en herstelt op het terrein. We hebben de mogelijkheid om het door ons gezaagde hout mee te nemen. Dit verwerken wij tot openhaardhout voor de verkoop.

Kas
We kweken bloemen, kamerplanten, buitenplanten, groente en fruit. Naast het zaaien, stekken, opkweken, oppotten en water geven van de planten leer je hier ook hoe je met klanten omgaat en de kassa bedient. We organiseren meerdere keren per jaar een plantenmarkt.

Defensie
We vertrekken met een bus vanuit Boerderij Sterrenberg naar de kazernes van Defensie. Hier voeren we onderhoudswerkzaamheden uit. Denk o.a. aan het opruimen van zwerfvuil, prullenbakken legen en het verschonen van linnengoed.

Dierverzorging
Dagelijks verzorgen wij varkens, schapen, kippen, geiten, cavia’s, konijnen en eenden. Twee keer per dag worden de dieren gevoerd en verzorgd. Naast het voeren en het schoonhouden van de dierverblijven is er ook tijd om de dieren te borstelen en te knuffelen.

Tuinonderhoud
Deze groep verricht hovenierswerkzaamheden bij diverse woongroepen en dagbestedingslocaties in de wijk Sterrenberg. Denk hierbij aan snoeiwerk, onkruid verwijderen, bladruimen, grasmaaien, bosmaaien (het is zelfs mogelijk om hier een officieel certificaat voor te halen).

Kantine & Schoonmaak
Hier bieden wij kleinschalige horeca voor bezoekers van de boerderij. Deze groep verzorgd ook de koffie en thee tijdens de pauzes voor alle medewerkers van de boerderij. Doen boodschappen, oefenen regelmatig met het bakken van diverse lekkernijen en soms koken we met producten uit eigen kas. Daarnaast ondersteunen wij in de schoonmaak van de boerderij zodat alles er piekfijn uitziet.

Staatsbosbeheer
In terreinwagens gaan wij op pad en voeren werkzaamheden uit voor Staatsbosbeheer in de bossen van Lage Vuursche, Baarn en Austerlitz. In het bos houden wij ons bezig met begaanbaar houden van de paden en doen wij diverse snoeien zaagwerkzaamheden voor behoud van het bos.

Wij vinden leren en ontwikkelen belangrijk daarom investeren wij in onze assistent medewerkers. Het behalen van diploma’s of certificaten voor bosmaaien en kettingzagen behoort tot de mogelijkheden.

Door de veelzijdigheid aan activiteiten en diverse samenwerkingen kunnen we iedereen maatwerk bieden. We ontdekken samen wat er mogelijk is. We zijn gericht op inclusie, ontwikkeling en meedoen in de samenleving (participatie).

Voor wie

Boerderij Sterrenberg is op zoek naar assistent medewerkers

Wil jij actief bezig zijn, nieuwe uitdagingen aangaan, een vak leren, bijdragen aan een beter milieu/natuur, een verkoopbaar product maken of alleen de reuring van het boerderij leven ervaren? Bijna alles is mogelijk!

Maak een afspraak en kom een keer kijken.

We starten altijd met een proefperiode van ongeveer vier weken. Daarna evalueren we hoe het is gegaan, voordat we vaste afspraken maken.

Begeleiding

Wij werken van ma-vr van 9.00u - 15.30u, tussen de middag is er tijd om te lunchen in de gezamenlijke pauzeruimte.
Werktijden zijn altijd in overleg en je kunt op meerdere groepen tegelijk werken.

De werkbegeleiders zorgen voor passend werk wat aansluit op de interesses en mogelijkheden van assistent medewerkers. Werkbegeleiders hebben naast de kennis van Triple C methodiek ook specifieke vakkennis. Zij ondersteunen jou in het ontwikkelen en aanleren van nieuwe vaardigheden.  Er is een duidelijke werkstructuur en met behulp van een werkplanning worden de werkzaamheden besproken en verdeeld.

Samen zorgen we voor een zinvolle invulling van jouw dag.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
BoerderijPO [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.