Boerderij Sterrenberg

Boerderij Sterrenberg
Dierenriem 1
3712 XE
Huis ter Heide

Contactpersonen: Nelleke Krol/ Fabian Verweij

Boerderij Sterrenberg is gelegen in de wijk Sterrenberg. Dit is een werkplek waar medewerkers en wijkbewoners elkaar ontmoeten Een gezellige plek waar enorm veel te doen is. Denk bijvoorbeeld aan;

Staatsbosbeheer:
Vier dagen in de week gaan twee groepen met terreinwagens op pad en voeren werkzaamheden uit voor Staatbosbeheer in de bossen van de Lage Vuursche en Baarn. De opbrengsten van deze werkzaamheden worden geïnvesteerd in de professionalisering van onze medewerkers, boerderij, goed materiaal en duurzame machines.

Defensie:
Vier dagen per week wordt er bij de kazernes van Defensie in o.a. omgeving Huis ter Heide gewerkt voor defensie. Er wordt papier geprikt en verder worden er kamers verhuisd en linnengoed verschoond.

Terreinonderhoud:
Wij verzorgen het onderhoud van 3.5 hectare van de boerderij, de bossen en paden en soms werken we in opdracht van Vastgoed in de bossen van Abrona locatie Sterrenberg. Er word er flink gesnoeid, opgeruimd, her-plant en herstelt op het terrein, alles ter bevordering van o.a. het ecosysteem.

via Staatsbosbeheer hebben we de mogelijkheid om hout mee te nemen. Dit verwerken wij tot openhaardhout. Het hout moet gezaagd en gekloofd worden. Na een droogperiode word dit verkocht aan diverse klanten. Regelmatig bieden we een bezorgservice aan.
Deze groepen bieden een goede instroommogelijkheid om te ervaren wat je leuk vind om te doen én om cursussen te volgen en mogelijk certificaten te behalen.

Kas:
We kweken vaste planten en bloemen, groente en fruit. Dit is dagelijks te koop. Ook organiseren we regelmatig een plantenmarkt. De kasgroep haalt een keer per week (tegen vergoeding) huisvuil op in de buurt. Die inkomsten worden weer geïnvesteerd in de boerderij.

Dierverzorging:
Deze groep verzorgt al het kleinvee, zoals kippen, varkens, geiten, schapen, konijnen, cavia’s en eenden. In de toekomst breiden we het aantal kippen uit en willen we graag een konijnenhotel starten voor opvang tijdens vakanties.

Hovenier:
Deze groep verricht hoveniers werkzaamheden bij diverse woongroepen en dagbestedingslocaties in de wijk Sterrenberg. Denk aan snoeiwerk, onkruid verwijderen, bladruimen etc.

Voor wie

Boerderij Sterrenberg is op zoek naar medewerkers

Wil jij je actief bezig zijn, nieuwe uitdagingen aangaan, een vak leren, bijdragen aan een beter milieu/natuur, een verkoopbaar product maken of alleen de reuring van het boerderij leven ervaren? Bijna alles is mogelijk!

Maak een afspraak en kom een keer kijken.

We starten altijd met een proefperiode van ongeveer vier weken. Daarna evalueren we hoe het is gegaan, voordat we vaste afspraken maken.

Begeleiding

Wij werken van ma-vr van 9.00u - 16.00u, tussen de middag is er tijd om te lunchen in de gezamenlijke pauzeruimte.
Werktijden zijn altijd in overleg en je kunt op meerdere groepen tegelijk werken.

De werkbegeleiders zorgen voor passend werk wat aansluit op de interesses en mogelijkheden van medewerkers. Er wordt gekeken naar nieuwe mogelijkheden en uitbreiding van het netwerk. Werkbegeleiders hebben naast de kennis van Triple C methodiek ook specifieke vakkennis. Zij ondersteunen jou in je ontwikkeling en stimuleren je nieuwe dingen te doen.

Samen zorgen we voor een zinvolle invulling van jouw dag.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
Boerderijsterrenberg [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.