Uranushof

Uranushof
Uranushof 14
3712 XV
Huis ter Heide

Contactpersoon: Els Goudriaan

Uranushof 14 ligt in Huis ter Heide, in de wijk Sterrenberg. Daar staat een modern gebouw met 24 appartementen. Die zijn allemaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Er is een benedenverdieping en er is een bovenverdieping. De woningen liggen aan de rand van de wijk op een rustige plek. Er is een grote tuin voor alle bewoners. 

Voor wie

Alle bewoners van Uranushof hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking. Vaak hebben ze psychiatrische problemen. De bewoners zijn van alle leeftijden, van jong tot oud. 

Je mag wonen op de Uranushof als je een indicatie hebt voor:

  • VG wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering.
  • of VG (besloten) wonen met zeer intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering.

Hoe ga ik wonen

Je krijgt een eigen appartement. Met een woonkamer (waarin ook een keukenblokje zit) en een aparte slaapkamer. Je hebt je eigen douche en wc. Er zijn er 2 grote huiskamers voor iedereen. Hier kun je koffie drinken, kletsen, een spelletje doen, of tv kijken.

Begeleiding

Iedere bewoner heeft verschillende doelen waar hij aan werkt samen met de begeleiding. We werken aan een woonomgeving die voor jou voorspelbaar en duidelijk is. We werken met jou aan een zo gewoon mogelijk leven, waarin je je fijn voelt. We helpen je ook bij het leren van nieuwe dingen.

Als je op Uranushof woont, krijg je gespecialiseerde zorg van artsen, fysiotherapeuten, logopedisten, psychologen en orthopedagogen. Ze werken allemaal in het gezondheidscentrum in de wijk. Meestal ga je naar dat gezondheidscentrum toe, maar als het nodig is, komen ze naar jou toe.
Begeleiders, artsen en hulpverleners kijken samen met jou hoe je een zo fijn mogelijk leven kunt hebben en zo veel mogelijk zelf kunt doen.

De begeleiding is er ’s morgens, overdag en ‘s avonds. ’s Nachts is er bij sommige bewoners een uitluistersysteem ingeschakeld. Zo kan er iemand met je meeluisteren op je slaapkamer. Dat is veilig. Gebeurt er iets? Dan zijn we altijd snel bij je. Meeluisteren doen we alleen als het nodig is, en als jij het goed vindt.

Werk en zinvolle daginvulling

Als je op Uranushof woont, kijken we samen met jou hoe je de dag zinvol kunt doorbrengen. Zodat je ‘s avonds een prettig gevoel hebt over wat je allemaal hebt gedaan. Er is veel te doen in de omgeving van onze woning. Je kunt bijvoorbeeld werken in het restaurant, creatief bezig zijn (schilderen, knutselen) of productiewerk doen voor bedrijven. Dan plak je bijvoorbeeld stickers op producten die zij gaan verkopen. Of sorteer en verpak je spullen voor hen. Ook buiten Huis ter Heide kun je aan de slag.

Wat is er in de buurt te doen?

Er is veel te doen in de wijk. Er is een sporthal, een internetcafé, en een boerderij met dieren. In de wijk Sterrenberg is ook het gezondheidscentrum van Abrona. Wil je naar de kapper, pedicure of schoonheidsspecialiste? Die zijn allemaal ook in de wijk. Hiervoor hoef je maar 5 minuten te lopen naar het Orionplein.

De winkels van Soesterberg zijn maar 15 minuten lopen. De bushalte is vlakbij. Je kunt met de bus naar Amersfoort, Zeist, en Utrecht.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.