Zonnelaan 100

Zonnelaan 100
Zonnelaan 100
3712 XH Huis ter Heide
Huis ter Heide

Contactpersoon: Tim Stemmler

Op de Zonnelaan 100 in Huis ter Heide wonen 24 cliënten.
Er zijn twee verdiepingen. Op elke verdieping wonen 12 cliënten. De woonkamers, de keukens en het kantoor liggen midden in het gebouw. Je hebt op Zonnelaan 100 een woning met een eigen keuken, badkamer met douche, slaapkamer en woonkamer. De woningen aan de achterkant van het gebouw hebben toegang tot de gemeenschappelijke tuin. De woningen boven hebben een ruim dakterras.
Er is een lift in het gebouw voor de minder mobiele cliënten.

Op Zonnelaan 100 koken we elke dag zelf. Dit doen we zoveel mogelijk samen met cliënten, ook de voorbereiding van de maaltijden.
De maaltijden en koffiemomenten zijn op vaste tijden. Dat zorgt voor rust, regelmaat en zekerheid. En niet te vergeten: voor gezelligheid.

Zonnelaan 100 biedt verschillende vormen van daginvulling. Zo hebben wij een Taak & Klussengroep en een ruimte in activiteitencentrum De Kosmos waar verschillende leuke activiteiten gedaan kunnen worden (‘De Grote beer’). Op Zonnelaan 100 zelf hebben we elke dag 'de Soos' met een gevarieerd aanbod van activiteiten. Iedereen is welkom om aan te schuiven.

Omgeving
De wijk Sterrenberg ligt in een bosrijk gebied. Zonnelaan 100 ligt aan een rustige straat. Er is alleen woonverkeer. Op 5 minuten lopen zijn mogelijkheden voor daginvulling, de medische dienst, fysiotherapie en de tandarts. In Soesterberg (ongeveer 15 minuten lopen) zijn een supermarkt en andere winkels. Elke woensdagochtend is er markt in Soesterberg, waar we vaak met een aantal cliënten naar toe gaan.

Zonnelaan 100 heeft een grote omheinde achtertuin en een grote moestuin. Dat is vooral in de zomer een heel fijne plek.

Voor wie

De bewoners van Zonnelaan 100 zijn in de leeftijd van 24 jaar tot 65-plus en hebben een verstandelijke en soms ook lichamelijke beperking. Bij sommigen is er ook sprake van psychiatrische problematiek. De zorgvraag is voor iedereen anders, soms heeft iemand alleen hulp nodig bij algemene dagelijkse handelingen en soms is er meer intensieve zorg en begeleiding gewenst. Op al deze verschillende behoeften is het team van Zonnelaan 100 goed ingesteld.

Begeleiding

De begeleidingsstijl is gebaseerd op de richtlijnen van de Triple C-methode. We bieden onvoorwaardelijke nabijheid voor onze cliënten, ook juist als iemand minder lekker in zijn/haar vel zit. Ons team is een mix van ervaren krachten en mensen die kortgeleden hun opleiding hebben afgerond. Een combinatie van ervaring en vernieuwing. 
De begeleiding is aanwezig van 7.30 tot 22.30 uur. Daarna is er een nachtdienst.    

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
Secretariaatastridgroot [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.