Zonnelaan 100

Zonnelaan 100
Zonnelaan 100
3712 XH Huis ter Heide
Huis ter Heide

Contactpersoon: Chris Wennekers

Kenmerken
Leeftijdsindicatie: volwassenen
Doelgroep: matige tot lichte verstandelijke beperking met bijkomende problematiek
Woonvorm: 24- uursvoorziening in een beschutte woonwijk
Wonen met: Zorgprofiel VG 6 of VG 7

Hoe ziet de woning eruit
De woning heeft 24 appartementen verdeeld over 2 woonlagen en ligt in de wijk Sterrenberg in Huis ter Heide. Op de bovenverdieping is er per 6 appartementen een woonkamer met ruim dakterras. Op de benedenverdieping is er per 6 appartementen een woonkamer met een tuin. Elk appartement bestaat uit een woonkamer met keukenblokje, slaapkamer en sanitaire ruimte. In het gebouw is een lift voor de minder mobiele cliënten. Omgeving De wijk Sterrenberg ligt in een bosrijk gebied. Zonnelaan 100 ligt aan een rustige straat. Er is alleen woonverkeer. Op 5 minuten lopen zijn mogelijkheden voor dag-invulling, de medische dienst, fysiotherapie en de tandarts. In Soesterberg (ongeveer 15 minuten lopen) zijn een supermarkt en andere winkels. Elke woensdagochtend is er markt in Soesterberg, waar we vaak met een aantal cliënten naartoe gaan. Zonnelaan 100 heeft een grote omheinde achtertuin en een grote moestuin. Dat is vooral in de zomer een heel fijne plek.

Omgeving
De wijk Sterrenberg ligt in een bosrijk gebied. Zonnelaan 100 ligt aan een rustige straat. Er is alleen woonverkeer. Op 5 minuten lopen zijn mogelijkheden voor dag-invulling, de medische dienst, fysiotherapie en de tandarts. In Soesterberg (ongeveer 15 minuten lopen) zijn een supermarkt en andere winkels. Elke woensdagochtend is er markt in Soesterberg, waar we vaak met een aantal cliënten naartoe gaan. Zonnelaan 100 heeft een grote omheinde achtertuin en een grote moestuin. Dat is vooral in de zomer een heel fijne plek.

Voor wie

Je woont met volwassenen met een matige tot lichte verstandelijke beperking met bijkomende (psychiatrische) problematiek en soms een lichamelijke beperking. Voor de meesten is het overzien van de wereld en het omgaan met emoties moeilijk. Om deze reden probeert de begeleiding zoveel als mogelijk bij je te zijn. Alle bewoners hebben intensieve begeleiding nodig.

De bewoners van Zonnelaan 100 zijn in de leeftijd van 24 jaar en ouder.

Begeleiding

Ook op Zonnelaan 100 werken we vanuit de waarden van Abrona: ontmoeting tussen mensen, respect voor het unieke individu en mogelijkheden tot ontplooiing. Om je zo goed mogelijk te begeleiden en aan te sluiten bij wat je nodig hebt en wilt, werken we met de begeleidingsmethode Triple C. We staan altijd naast je, ook juist als je minder lekker in je vel zit.

De begeleiders zorgen er samen met jou voor dat de dag prettig en zo normaal mogelijk verloopt. Het gewone leven willen we door laten gaan, ook op dagen waarop het moeilijker gaat. We maken met iedereen afspraken over een zinvolle dag. Soms kun je je dag misschien meer zelfstandig indelen, soms heb je meer ondersteuning nodig. We kijken naar wat jij nodig hebt en sluiten daarop aan.

De afspraken die we maken over hoe we jou ondersteunen schrijven we op in het ondersteuningsplan. In dit plan staat ook waar we samen naartoe willen werken. Welke dingen wil je leren, wat wil je graag doen bijvoorbeeld. Dit plan bespreken we jaarlijks met jou en/of met je wettelijk vertegenwoordiger. Na het bespreken van het plan passen we het aan. Zijn er nieuwe afspraken gemaakt? Dan nemen we die op in het plan.

De begeleiding is aanwezig van 7.30 tot 22.30 uur. In de nacht is er een centrale nachtdienst.

Zinvolle dag
We vinden het belangrijk dat iedereen een zinvolle dag heeft, afgestemd op ieders behoefte. In de woonwijk zijn er verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan activiteiten. In de woning kun je deelnemen aan de dagelijkse activiteiten. We nodigen je uit om mee te doen en kijken naar wat je kan, wat je leuk vindt en wat je wilt leren. Beneden op Zonnelaan 100 koken we zelf, zoveel mogelijk samen met bewoners.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
Secretariaatastridgroot [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.