Asschatterweg 32a

Asschatterweg 32a
Asschatterweg 32a
3831 JR
Leusden

Je thuis voelen: dat is belangrijk. Daarom werken er enthousiaste mensen van Abrona. Zij zorgen voor een gezellig en veilig huis voor bewoners. 

Abrona werkt in dit huis samen met Beweging 3.0. Dat is een zorgorganisatie.

Hoe ga ik wonen

Je krijgt een eigen studio-appartement. Het is 1 grote kamer, met een douche, een wc en een keukentje. Je mag het studio-appartement inrichten zoals jij dat wilt. Met je eigen meubels, planten en versieringen. 

Alleen wonen is soms ongezellig. Daarom heeft Asschatterweg 32a ook 2 huiskamers. Deze huiskamer is voor jou en de andere bewoners. Hier kun je kletsen, een spelletje doen, tv kijken, of samen koffie drinken. 

Avondeten halen we op bij de kok van beweging 3.0. Maar elke zondag koken we zelf. In de woonkamer zijn 2 keukenblokken. Die zijn voor alle bewoners. Je kunt eten in de gezamenlijke eetkamer. Of je kunt je eten meenemen naar je eigen studio/appartement.

Werk en dagbesteding

Kun je werken en wil je dat doen? Dan helpen we je. Bij ons zijn er mensen die bijvoorbeeld bij Amfors in Amersfoort werken.

Wil je elke dag dagbesteding doen? Dan kun je naar Amerpoort. Daar kun je kaarsen maken, tuinen netjes maken, werken in een restaurant, en nog veel meer. 

Wil je liever thuis blijven, en gewoon leuke dingen doen? Dat kan ook. We spelen veel spelletjes, tafelvoetbal en balspellen. Ook doen we veel met muziek. 

Vrijwilligers en familie helpen vaak mee. Zij maken het gezellig. Je kunt met vrijwilligers op stap. Naar de markt bijvoorbeeld. Of een boodschap doen. Soms gaan we allemaal een dagje weg. Ook dan zijn er vrijwilligers bij.

Omgeving

De omgeving van Leusden is vol bomen, parken, water en weilanden. Je kunt er dus mooi wandelen en fietsen.

Winkelcentrum De Biezenkamp is vlakbij. Ook de Marcus-kerk is vlakbij. En ook de huisartsenpost is vlakbij. 

Er is ook een plek in de buurt waar mensen met een verstandelijke beperking elkaar kunnen ontmoeten. Die plek heet ‘De Klepper’. 

De woonplek zit in een groot gebouw. In dat gebouw is ook een kapper en een pedicure. En er is zelfs een restaurant. Soms gaan we daar met elkaar eten. Dat is heel gezellig.

Foto 1 Asschatterweg 32a Leusden
Voor wie

Deze plek is voor mensen van 45 jaar of ouder. Mensen die een lichte of matige verstandelijke beperking hebben. Soms kunnen bewoners niet zo goed meer lopen of dingen zelf doen. Dat komt omdat sommige bewoners al wat ouder zijn. Dan krijgen ze hulp en zorg. 

Wil je wonen op deze plek? Dat kan als je recht hebt op ‘VG wonen met begeleiding en intensieve verzorging’ of ‘VG wonen met intensieve begeleiding en intensieve verzorging’. Of je daar recht op hebt, staat in een brief. Deze brief komt van het Centrum Indicatiestelling Zorg.

Begeleiding

De mensen van Abrona zijn er elke dag. Vanaf half 7 ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds.

In de nacht zorgt een verpleegkundige van Beweging 3.0 voor je. Die verpleegkundige loopt elke nacht een paar keer langs de appartementen. Hij of zij kijkt dan of alles goed gaat. Ook heb je een eigen alarmknop. Gaat er iets niet goed? Dan kun je op de alarmknop drukken. Je kunt dan meteen praten met de verpleegkundige. We zijn dan snel bij je. 

We helpen je om zoveel mogelijk zelf te blijven doen. Maar als je ergens hulp bij nodig hebt, dan zijn we er voor je.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
asschatterweg32aDL [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.