Robberse Eiland

Robberse Eiland
Oud-Loosdrechtsedijk 234
1231 NH
Loosdrecht


 

Aan de prachtige Vuntusplas in het watersportdorp Loosdrecht ligt een unieke locatie van Abrona. In 2006 zijn op het terrein aan de Oud-Loosdrechtsedijk 22 studio-appartementen gebouwd waar mensen met een beperking kunnen wonen en werken. De bouw en ligging van de studio-appartementen en groepsruimtes maken Robberse Eiland tot een unieke woonplek met 24-uurszorg. De helft van de appartementen heeft direct uitzicht op de Vuntusplas.

In de directe omgeving is een café/ restaurant aanwezig en zijn er diverse watersportmogelijkheden. Winkels zijn op 5 kilometer afstand te vinden. Het openbaar vervoer is beperkt aanwezig.

Wonen

Bij Robberse Eiland heb je een eigen studio-appartement met een slaap- en woonruimte, een keukenblok, een eigen badkamer of toilet. Je kunt hier zelf koken en wassen. Ook is er een internetaansluiting. Er zijn twee gezamenlijke ontmoetingsruimtes waar je samen met andere bewoners kunt koken en eten, samen koffie kunt drinken of een spelletje kunt doen. 

Werk en dagbesteding

Op het erf van Robberse Eiland werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je kunt verschillende werkzaamheden doen: terrein- en groenonderhoud, houtbewerking en huishoudelijke werkzaamheden. Ook kun je helpen bij het klein onderhoud aan boten en klussen die horen bij de verhuur van de boten. Bij Robberse Eiland zijn veel  verschillende werkzaamheden en is er rust en ruimte. Er is altijd wel iets te doen dat past bij jouw wensen en niveau.

Je kunt werken op het eiland, maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld bij het onderhoud van het groen en van de kanoroute van de Vuntusplas. Dit doen we in samenwerking met Natuurmonumenten. We gaan wekelijks met een boot de plas op.

Robberse eiland vanaf het water Loosdrecht
Voor wie

Bij Robberse Eiland wonen en werken mensen met een affiniteit met groen of water. Door de veelzijdigheid van de werkzaamheden, woonmogelijkheden, rust en ruimte, is er voor iedereen wel iets te doen.

Begeleiding

Bij Robberse Eiland is er 24 uur per dag begeleiding. De begeleider helpt je bij het zelfstandig wonen in je appartement. De ondersteuning is op maat. De begeleider helpt je zelf dingen te doen, bij contact met je familie en integratie in de buurt. De begeleiding werkt coachend en ontwikkelingsgericht. 

Op het erf werk je individueel. Het werk wordt afgestemd op wat jij wilt en wat jij kunt. De begeleider geeft je aan het begin van de dag een duidelijke werkstructuur aan de hand van een pictobord. Als je dat kunt, voer je zelfstandig opdrachten uit. Heb je hulp nodig, dan is de begeleider er voor je.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
robberseeilandwonenpo [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.