Robberse Eiland

Robberse Eiland
Oud-Loosdrechtsedijk 234
1231 NH
Loosdrecht


 

Wie houdt van werken en wonen in een prachtige omgeving met uitzicht op de Vuntusplas, is op ons schiereiland Robberse Eiland aan het juiste adres. Op het erf aan de Oud-Loosdrechtsedijk in Loosdrecht staan tweeëntwintig studio-appartementen waarin mensen met een verstandelijke beperking wonen. Daarnaast is er een professionele werkplaats voor houtbewerking. Er is zelfs een restaurant met een terras. Zo is er altijd bedrijvigheid, maar Robberse Eiland is ook vooral een oase van rust en ruimte.

Wonen

De bouw en ligging van de studio-appartementen en de groepsruimtes maken Robberse Eiland tot een heel fijne en unieke plek om te wonen. De helft van de woningen kijkt uit over de Vuntusplas en onder de woningen zijn ligplaatsen voor boten (te huur). Vierentwintig uur per dag is er begeleiding aanwezig. Bij Robberse Eiland heb je een eigen studio-appartement met een slaap/woonruimte, een keukenblok waar je zelf kan koken en een eigen badkamer met toilet. In de gezamenlijke ontmoetingsruimtes van Robberse Eiland ontmoeten bewoners elkaar, drinken ze koffie, spelen een spelletje of bereiden ze samen een maaltijd voor.

Werken

Op en om het eiland is altijd wel iets te doen! We zijn verantwoordelijk voor het terrein- groenonderhoud en maken houten meubelen in de werkplaats. We hebben kippen een moestuin en verwerken stammen tot openhaardhout. Er is veel samenwerking met lokale bedrijven en ondernemers. Er is dus niet alleen werk op het eiland, ook daarbuiten worden de handen uit de mouwen gestoken. Zo wordt er samen met Natuurmonumenten gewerkt aan het onderhoud van de kanoroute op de Vuntusplas, wordt het terrein van een jachthaven in de buurt onderhouden en hebben we korte lijnen met de horecaondernemer op het eiland.  Er wordt een gevarieerd dagprogramma geboden, waarin gekeken wordt naar waar je talenten liggen. Op die manier kan er voor iedereen maatwerk worden geboden en je op je eigen niveau kan ontwikkelen.

Op Robberse eiland werken momenteel veel mensen tussen de 18 en 65 jaar die affiniteit hebben met water en het buitenleven.
Wij werken van maandag t/m vrijdag van 9.00u - 16.00u, tussen de middag is er tijd om te lunchen. Lunch neem je zelf mee en we eten gezamenlijk in de (hout)werkplaats of buiten.

Voor wie

Iedereen met een ondersteuningsvraag op het gebied van werk en participatie en met een geldige WLZ indicatie of een indicatie vanuit de WMO is welkom.

Wil jij je actief bezig zijn, nieuwe uitdagingen aangaan, een vak leren, bijdragen aan een beter milieu/ natuur, een verkoopbaar houtproduct maken of alleen de reuring van het water en buitenleven ervaren? Bijna alles is mogelijk!
Maak een afspraak, kom een keer kijken en/ of draai een dag(deel) mee.

Sommige delen van het terrein zijn slecht begaanbaar voor mensen in een rolstoel of mensen die slecht ter been zijn. 

Het openbaar vervoer is beperkt aanwezig. Wij stimuleren het gebruik van eigen vervoermogelijkheden. Voor mensen waarvoor dat echt niet mogelijk is, wordt voor vervoer een beroep gedaan op vrijwilligers of familie.

Begeleiding

De bewoners werken onder begeleiding van zorgprofessionals aan hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Er word intensief gewerkt aan de ontwikkeling van elke individuele client met als doel: ‘zoveel mogelijk uit jezelf halen in een veilige en geduldige omgeving waarin jij mag zijn wie je wil zijn.’

Op Robberse eiland is wordt 24-uursbegeleiding geboden. De begeleider helpt je bij het zelfstandig wonen in een appartement. Deze begeleiding is op maat: de begeleider helpt je bij praktische en sociale zelfredzaamheid, kan je ondersteunen bij familiecontacten en bij de integratie in de buurt. De begeleiding werkt coachend en ontwikkelingsgericht.

Op het eiland werk je individueel of in een groepje en afgestemd op je  mogelijkheden, wensen en behoeften. Er is een duidelijke werkstructuur.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
robberseeilandwonenpo [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.