Abrona Linschoten

Abrona Linschoten
Strick van Linschotenstraat 1
3461 ed Linschoten
Oudewater

Contactpersonen

Cathy Vogel en Diane Zaal

Welkom bij Abrona Linschoten. Linschoten ligt tussen Montfoort en Woerden, het is een klein gezellig dorpje. 

Wonen
Bij Abrona in Linschoten heb je een eigen één-kamerappartement. Met een eigen badkamer en wc. In iedere kamer is een klein keukenblok met kastjes en een aanrecht. Je kunt er niet koken. Het gebouw bestaat uit twee woonlagen, er is een trap en een lift. Er zijn in totaal zestien kamers en een grote huiskamer die door iedereen gebruikt kan worden. De supermarkt is vlakbij. Je kunt hier lopend of op de fiets naartoe. In de achtertuin kijk je op een stuk weiland uit met een fietspad. Huisdieren zijn bij ons welkom, als je er zelf voor kunt zorgen. Als je bij ons komt wonen moet je mobiel zijn. Dit betekent dat je zelfstandig kunt lopen of dat je gebruik maakt van een rollator. Rolstoelen gebruiken we bijvoorbeeld bij het boodschappen doen en kunnen in de schuur staan.

Werk en dagbesteding
De bewoners zijn mensen vanaf vijftig jaar. Sommigen gaan niet meer naar dagbesteding. Anderen gaan werken, bijvoorbeeld  in  Hotel Restaurant Abrona in Oudewater, het Cultuurhuis of een zorgboerderij hier in de buurt.

Op woensdag wordt er in de huiskamer een creatieve ochtend gegeven. Je mag dan zelf kiezen wat je wilt maken. De knutselkast zit vol leuke knutselspullen en ander materiaal. Naast werk en dagbesteding organiseren we verschillende activiteiten. Je kunt denken aan een middagje muziek maken onder leiding van een muziekleraar, een workshop over gezonde voeding, beweeglessen, bingo-avonden of het donderdagse koffie-uurtje met de buren.

Voor wie

In het Basishuis wonen 17 mensen met een licht verstandelijke beperking vanaf ongeveer 40 jaar. Als je in het Basishuis wilt wonen, moet je veel zelfstandig kunnen doen, met een beetje hulp van de begeleiding. Belangrijk is dat je zelfstandig kunt lopen of met een loopwagen (rollator). In het Basishuis is niet genoeg ruimte voor rolstoelen.

Je kunt wonen in het Basishuis als je een van de volgende zorgprofielen hebt: VG3, VG4 en VG6. Heb je een andere indicatie, vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Begeleiding

De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig. Als er in de nacht iets met je is, kun je bellen via het zustersysteem. De begeleiding helpt en stuurt zo nodig bij. Je doet zoveel mogelijk zelf, ook al duurt dat soms langer. Zo blijf je leren en kun je meer dingen zelfstandig blijven doen.

Op de Zorghub, dat is een digitaal bord die in de huiskamer hangt kun je precies zien wie er komt werken. Ook kun je de activiteiten hierop zien. Wil je zien wat de zorghub is? Kijk dan op de foto.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
basishuisoudewater [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.