Faros

Faros
Brandenburchdreef 5A-5B
3562 CS
Utrecht

Contactpersoon

Sjoukje Swertz
Juultje Robert

Hoe ga ik wonen
Faros is een woonlocatie van Abrona gelegen aan de rand van Utrecht, in de groeiende wijk Overvecht. In de buurt ligt alles wat je nodig hebt, zoals een winkelcentrum, een zwembad, en een park waar je kunt geniet van de buitenlucht tijdens een wandeling of fietstocht. Mocht je andere dingen willen doen, dan kun je met het openbaar vervoer gemakkelijk naar de stad of andere plekken in de omgeving in. De bushalte en het treinstation zijn dicht bij de woonlocatie .

Op de woonlocatie zelf wonen 24 mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. De bewoners zijn verdeeld over drie groepen. We kijken samen wat jij nodig hebt en  welke groep het beste bij jou past. Elke groep heeft een eigen woonkamer en er is een heerlijke, grote tuin. In de zomer organiseren we regelmatig activiteiten in de tuin en er wordt gezellig buiten gegeten.

Elke bewoner heeft een eigen kamer met een wastafel. Sommige kamers hebben een klein keukenblok. De badkamer en de wc deel je met de andere bewoners. Er is een zolder, waar je bijvoorbeeld op de Wii kunt spelen. Een Wii is een spel met een computerscherm, waarbij je beweegt.

Op Faros komen regelmatig vrijwilligers die helpen met activiteiten. Soms met een groep, soms met 1 persoon. Op de groep worden spel- en bakactiviteiten georganiseerd. Je kunt bijvoorbeeld ook samen met een vrijwilliger wandelen, een stukje fietsen of een dagje uit.

Werk en dagbesteding
Het is belangrijk dat je werk of een andere daginvulling hebt buitenshuis. Als je dit nog niet hebt, kijken wij samen naar een passende plek. Je kunt bijvoorbeeld werken in de horeca; in een schoolkantine of restaurant, in een (kunst)-atelier, waar je creatief bezig kunt zijn of buiten in de groenvoorziening of op een zorgboerderij.

Voor wie

Op Faros wonen mensen met verschillende hulpvragen. Daarom zijn er op Faros drie verschillende groepen met elk een eigen huiskamer. Op alledrie de woongroepen is 24- uurszorg. Begeleiders zijn in het pand aanwezig. Er is een slapende wacht in de nacht.

Bij huiskamer 1 wonen de mensen die meer behoefte hebben aan individuele begeleiding. Dit kan in de vorm van gesprekken of ondersteuning bij dagelijkse activiteiten. Bewoners van huiskamer 1 hebben behoefte aan eigen activiteiten. Toch is er gedurende de dag ook structuur en gezelligheid door gezamenlijke momenten en activiteiten. Begeleiders zijn op de gezamenlijke momenten ook in de huiskamer.

Bij huiskamer 2 wonen mensen die meer behoefte hebben aan samen zijn.
Er is een duidelijke dag-structuur. Begeleiders bieden activiteiten aan en ondersteunen de bewoners hierbij. Naast een warme groepssfeer staat individuele aandacht centraal.

Bij huiskamer 3 wonen mensen die weinig of geen ondersteuning nodig hebben tijdens hun dagelijkse bezigheden en persoonlijke verzorging. De begeleiders zijn alleen van maandag tot en met vrijdag in de avond aanwezig. Bij huiskamer 3 is het van belang dat je zelf je dag kunt starten. ‘s Avonds is de begeleiding er voor persoonlijke vragen en gezelligheid op de groep. De begeleiders zijn in noodgevallen snel bereikbaar en beschikbaar.

Op alle woongroepen kijken we naar je persoonlijke wensen voor ondersteuning en ontwikkeling. Op Faros zijn 24 uur per dag begeleiders aanwezig. Er is een dag-, een avond- en een slaapdienst. Er is altijd iemand aanwezig die jou kan helpen.

Wat heb je nodig
Om op Faros te kunnen wonen moet je een Wlz-indicatie hebben. Dit betekent dat je een van de volgende indicaties hebt:
-      VG3 wonen met begeleiding en verzorging
-      VG4 wonen met begeleiding en intensieve verzorging
-      VG6 wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering
(in goed overleg kijken of dit past)
-      BW/ Beschermd Wonen via de gemeente/Wmo (in goed overleg kijken of dit past)

Als je gebruik maakt van hulpmiddelen zoals een rollator of rolstoel, kun je niet op Faros wonen. Binnen Abrona zijn er wel andere woonmogelijkheden. Neem hiervoor contact op met Abrona zorgadvies:
T: 088 2019922
E: zorgadvies [at] abrona.nl

Begeleiding

Er zijn 24 uur per dag begeleiders aanwezig. De begeleiding helpt je om je thuis te voelen en het gezellig te maken. Samen kun je kletsen, tv kijken, een spelletje doen, koffiedrinken en eten. De begeleiders helpen ook als er ruzie is, of als je dingen lastig vindt.

Elke groep krijgt een ander soort begeleiding. Bij groep 1 en 2 helpen we je vooral bij je veilig voelen, en je dag indelen. Bij groep 3 helpen we je vooral om zoveel mogelijk dingen zelf te doen, en praten we vaak over hoe het gaat. 

We kijken naar wie je bent, wat je nodig hebt en waar je gelukkig van wordt.

Faros, Abrona
Brandenburchdreef 5B
3562 CS, Utrecht
Telefoon: 088-2017460
Email: faros [at] abrona.nl

Contact
Wij helpen je graag verder. Zorgadvies is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9 tot 13 uur via het telefoonnummer 088 201 99 22.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
faros-PO [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.