Ina Boudier Bakkerlaan

Ina Boudier Bakkerlaan
Ina Boudier Bakkerlaan 155
3582 ZA
Utrecht

Contactpersonen

Teamleider: Esther Spaltman

Woonvoorziening IBB valt onder de openbare geestelijke gezondheidszorg (OGGZ) en is gelegen in de wijk Sterrenwijk in Utrecht. Er wonen 24 cliënten.

Voor wie

Als je woont in onze locatie aan de Ina Boudier Bakkerlaan komt de zorg neer op ‘individueel wonen met ondersteuning. Je krijgt bij ons ondersteuning bij het verzorgen van je maaltijden, praktische adviezen en begeleiding bij het op jezelf wonen. Onze ervaring is dat het leven op deze manier gemakkelijker wordt. En dat de meeste problemen waar je nu misschien tegenaan loopt, sterk afnemen.

De IBB werkt nauw samen met de GGD, verslavingszorg, psychiatrie en de gemeente Utrecht. De zorg die we jou vanuit IBB kunnen bieden, is gebaseerd op Zorgprofiel VG Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering (voorheen ZZP VG6).

Begeleiding

We hebben het bewust over individueel wonen en niet over zelfstandig wonen. Je kunt bij ons komen wonen als zelfstandig wonen te ingewikkeld is gebleken. Je krijgt daarin dus ondersteuning. Wij stimuleren en motiveren jou om prettig te wonen en een fijne  werk- en sociale omgeving op te bouwen.

We bieden je mogelijkheden, rust en ruimte om na te kunnen denken over je levens(hulp)-vragen. Hierbij houden wij rekening met je persoonlijke situatie. We bieden begeleiding op maat. Er is altijd personeel, dag en nacht.

We helpen je met werk zoeken en werk houden, met je geld, gezondheid en sociale leven.

Op de IBB is ook dagbesteding mogelijk.

Werk en zinvolle daginvulling
Onze ervaring is: het voelt goed als je de dag zinvol bent doorgekomen. Daarom kijken we graag met jou naar wat jij zou willen doen of leren. We kunnen je bijvoorbeeld helpen met zoeken naar passend werk of een activiteit buiten de deur. Zo kun je in de buurt aan de slag in een tuinderij of naar een sociale plek om vooral onder de mensen te zijn. Bij IBB help je dagelijks mee in wat er nodig is om prettig te wonen. Helpen met koken of het huishouden bijvoorbeeld.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
ibbutrecht [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.