Nieuw Bleyenburg

Nieuw Bleyenburg
Van Esveldstraat 103
3572 KL
Utrecht

Hoe ziet de woning eruit? 

Ben je al wat ouder of heb je behoefte aan meer rust, dan kun je in Nieuw Bleyenburg wonen. De bewoners zijn allemaal ouder dan 50 jaar.  

Nieuw Bleyenburg is een appartementencomplex aan de rand van de stad Utrecht (Noord-Oost). Abrona huurt op Nieuw Bleyenburg 11 appartement, 10 op de derde verdieping en 1 op de vierde verdieping. Eén van de appartementen wordt gebruikt als gezamenlijke woonkamer voor de bewoners en er is een kantoor voor de begeleiding. 

Als bewoner deel je een appartement met een andere bewoner. Een appartement heeft drie kamers. Je hebt een eigen woon- en slaapkamer en er is één badkamer met toilet en douche die je deelt. 

Nieuw Bleyenburg heeft een mooie binnentuin. Deze tuin wordt gebruikt om bijvoorbeeld in te wandelen of in de zon te zitten. Binnen is een gemeenschappelijke ruimte waar je samen kunt eten of koffie kunt drinken. De gemeenschappelijke ruimte houden we samen netjes en schoon. Per dag verricht iedereen een zelfgekozen taak. 

Op de begane grond is een wijkcentrum en werken fysiotherapeuten. Nieuw Bleyenburg ligt in noord-oost Utrecht. De kapper en de bushalte zijn aan de overkant.  Binnen een paar minuten lopen ben je bij een winkelcentrum, een park, restaurants en de Utrechtse binnenstad. 

In het gebouw zijn twee liften en een trap aanwezig. Het is belangrijk dat je binnenshuis zelfstandig kunt lopen. Er is geen ruimte voor het gebruik van een rolstoel. Als je een fiets hebt, kan je deze in de fietsenstalling zetten. 

Op Nieuw Bleyenburg zorgen bewoners, vrijwilligers en begeleiders er samen voor dat je een fijne oude dag hebt. 

Foto inline Nieuw Bleyenburg
Voor wie

Je kunt op Nieuw Bleyenburg wonen als je al wat ouder bent of meer rust wilt. Het is belangrijk dat je binnenshuis zelfstandig kunt lopen. Er is geen ruimte voor het gebruik van een rolstoel.

Je kunt bij Nieuw Bleyenburg wonen als je zorgprofiel VG3 of VG4 hebt.
VG5 en VG6 in overleg met Zorgadvies.

Met wie woon je? 

Op locatie Nieuw Bleyenburg wordt woonbegeleiding gegeven aan volwassen cliënten vanaf 50 jaar met een matige en lichte verstandelijke beperking. In totaal heeft Nieuw Bleyenburg 20 bewoner. Als bewoner heb je in principe een WLZ zorgprofiel met grondslag VG indicatie voor wonen met begeleiding en verzorging, voor wonen met begeleiding en intensieve verzorging of voor wonen met intensieve begeleiding en intensieve verzorging. 

Op de locatie kan weinig medische zorg geboden worden, doordat veel van de benodigde (verzorgings-) materialen ontbreken. Daarnaast zijn de cliënten aangewezen op de lokale zorg, zoals huisarts en dergelijke. Dit houdt in dat de locatie cliënten die een bepaalde mate van medische ondersteuning/verzorging nodig hebben, niet voldoende ondersteuning kan bieden bij hun zorgvraag.  

Begeleiding

Welke ondersteuning krijg je? 

Om het begeleiden zo goed mogelijk te laten aansluiten wordt op de woning gewerkt vanuit de visie van Abrona en de grondhouding van Triple C. De begeleiding staat naast je, ook juist als je minder lekker in je vel zit.  

Met empathie, energie, onze expertise en ervaring zetten we ons dagelijks in om samen met cliënten díe dingen te doen die er echt toe doen. Hiermee dragen we bij aan rust, ruimte, levensvreugde en vrijheid voor de cliënt met de mogelijkheden die er zijn.  

De begeleiding van Abrona probeert samen met jou de dag op een zo normaal en fijn mogelijke manier vorm te geven. We willen het normale leven zoveel mogelijk laten doorgaan, ook op dagen dat het moeilijker gaat. We maken met iedereen afspraken over een zinvolle dag, passend bij de behoeften. De ene dag kan dit misschien meer zelfstandig, de andere dag bieden we daarbij zoveel ondersteuning als nodig is. De begeleiding sluit aan bij jouw tempo. 

De afspraken die we maken over hoe we voor jou zorgen worden opgeschreven een persoonlijk ondersteuningsplan. In dit plan staat ook beschreven waar we met jou naartoe willen werken. Dit plan wordt jaarlijks besproken en bijgesteld met jou en/of met je wettelijk vertegenwoordiger. 

De begeleiding op Nieuw Bleyenburg is 24/7 aanwezig. In de nacht kan de slaapdienst wakker gemaakt worden, indien nodig.  

Zinvolle dag 

Iedereen is gebaat bij een zinvolle daginvulling. Het doel van de locatie Nieuw Bleyenburg is wonen in een huiselijke kring voor mensen vanaf 50 jaar met een verstandelijke beperking, maar ook het behouden van hun zelfstandigheid en het hebben van een zinvolle daginvulling. De locatie is zo opgezet dat iedereen op Nieuw Bleyenburg betrokken wordt in de dagelijkse gang van zaken.   

Een zinvolle daginvulling kan bestaan uit dagbesteding of werk, maar ook wanneer jij gepensioneerd bent kijken wij samen hoe jij een fijne dag kunt hebben. Help je mee in het huishouden? Wil je vrijwilligerswerk doen? Samen met jou zoeken we iets wat past bij jouw interesses en mogelijkheden. De duur en frequentie van de daginvulling wordt per persoon bekeken. 

Je kunt als je wilt gebruikmaken van dagbestedingsmogelijkheden in de regio Utrecht. 
Bijvoorbeeld bij activiteitencentrum De Wilg. Hier zijn verschillende activiteiten te doen zoals koken, toneelspelen, dansen, knutselen en bowlen. Eens per maand is er een disco. Ook Mooi…van Abrona  is een mogelijkheid als je creatief bent of juist graag actief bezig bent. Samen met jou kunnen we kijken wat bij je past. 

Wanneer kun je hier niet wonen (contra-indicaties)? 

Niet alle zorg kan geboden worden. Hierbij moet gedacht worden aan bepaalde verpleegtechnische handelingen en terminale zorg. De locatie ligt middenin de wijk, waardoor het beperkt mogelijk is om mensen op te nemen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van gedragsregulering. Cliënten moeten bij calamiteiten wel kunnen traplopen, aangezien er bij brand geen gebruik gemaakt kan worden van de lift. 

Actueel

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
nieuwbleyenburg2 [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.