Duoleren | een nieuw traject voor zij-instromers bij Abrona

Sinds kort bieden wij bij Abrona duoleren aan. Dit is een traject voor zij-instromers waarbij zij het eerste jaar samen, als duo, optrekken. De zij-instromers leren samen, met elkaar én van elkaar. Dit vergroot de instroom van nieuwe begeleiders en zij pakken samen met collega`s het werk op.   

De zorg in Nederland is aan het veranderen. We moeten met minder personeel, minder beschikbare middelen en een groeiend aantal complexe zorgvragen, toch de zorg blijven bieden die nodig is. De situatie is bij Abrona niet anders dan bij andere zorgorganisaties. We zullen de zorg anders moeten inrichten op een manier die past bij de nieuwe landelijke richting om goede zorg te kunnen blijven leveren.  

Om de zorg en ondersteuning goed te kunnen waarborgen hebben we voldoende, bekwame, vitale en gemotiveerde medewerkers nodig. Maar dat is met de huidige krappe arbeidsmarkt een flinke uitdaging. Eén van onze oplossingen? Zelf opleiden door bijvoorbeeld het aanbieden van trajecten zoals duoleren.  

Bij Abrona geloven we in samen de switch maken. Ervaring in de zorg is hiervoor niet nodig, alleen een goede dosis enthousiasme en motivatie. Met duoleren worden zij-instromers binnen 2,5 jaar opgeleid tot begeleider complexe zorg bij Abrona. Het eerste jaar in een duo, daarna worden zij ontkoppeld. Meer weten over het duoleren? Klik hier.