Een nieuw gezicht voor Abrona

Abrona heeft een nieuwe uitstraling. Met een eigentijdse stijl wil de organisatie nog beter zichtbaar en herkenbaar zijn. Kleurrijk, met eigenheid en tegelijk een eenheid.

Een nieuw gezicht, maar Abrona blijft als organisatie graag vertrouwd. Het bieden van passende zorg en ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking blijft haar kerntaak.

nieuwe logo AbronaEen logo met een verhaal
De nieuwe huisstijl is tot stand gekomen in samenwerking met medewerkers, cliënten en familie. Het resultaat laat nog beter zien waar Abrona voor gaat en staat. “Heel bijzonder dat je in de kern niets hoeft te veranderen en toch zoveel nieuwe energie loskrijgt. Het was een fijn en vlot proces waarin mensen mochten meedenken” zegt Ilonca Soesbergen, accountbeheerder. Ook cliënten hebben zich uitgesproken en keuzes gemaakt voor de nieuwe stijl. Anne Wolfsen* (voorzitter Centrale Cliëntenraad Abrona) is heel trots op het resultaat: ‘Een nieuwe, frisse uitstraling is belangrijk. Met een mooie betekenis erachter die bij deze tijd past.’ 

feestelijke onthulling van nieuwe huisstijl
Met trots hijst Anne Wolfsen (links) samen met Jan Duenk (bestuurder) en Bo Diemers (begeleider) de vlag, een mooi begin van de lente.

De kleurrijke elementen in het logo staan symbool voor de eigenheid van het individu en de diversiteit van cliënten en medewerkers. Samen vormen ze een eenheid. De vorm - een zeshoek - komt vaak voor in de natuur, omdat hij efficiënt en stevig is. Een mooie metafoor voor de veilige plek die Abrona wil zijn. Jan Duenk (bestuurder) zegt daarover: “Medewerkers, cliënten, familie en vrijwilligers, samen vormen wij Abrona. Het nieuwe logo laat dit goed zien. We zijn allemaal verschillend maar vormen samen een geheel.”

Feestelijke introductie
Cliënten van Abrona hebben niet alleen meegewerkt aan de ontwikkeling van het nieuwe logo. Ze zetten zich ook in om de nieuwe huisstijl feestelijk te introduceren, op alle locaties in de provincie Utrecht.

Gebakschalen zijn beschilderd met een vrije vertaling van het logo en cliënten helpen mee met het verpakken en verzenden van huisstijl-artikelen. Elke locatie ontvangt een pakket.
Ook feest vieren doet Abrona met elkaar, voor elkaar.

Evelien schildert nieuw logo op gebakschaal
Evelien schildert nieuw logo op gebakschaal

Abrona ondersteunt volwassenen met een verstandelijke beperking in en nabij de provincie Utrecht en biedt langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning.
Met elkaar, voor elkaar.

Meer informatie:
Abrona afdeling communicatie,
Bianca Schoordijk
E Bianca.Schoordijk [at] abrona.nl
M 06 54 97 86 34
Hella Kuijpers
E Hella.Kuijpers [at] abrona.nl
M 06 21 59 22 21