Margriet en Paul zijn al 10 jaar maatjes

Vrijwilligerswerk doen bij Abrona? Dat betekent veel leuke gesprekken, grapjes, wijze woorden en gezelligheid. 

Margriet wordt dan ook heel blij van haar vrijwilligerswerk. Eén keer per maand gaat ze op pad met haar maatje Paul. Dat kan een bezoek aan het Vliegtuigmuseum zijn, een dagje carnaval vieren of gewoon samen een kopje koffie drinken, vertelt ze. “We kennen elkaar al bijna 10 jaar. Er is echt een klik en we hebben veel plezier samen.”

Ook vindt Margriet het fijn dat ze zich niet hoeft vast te leggen. “Toen ik begon met het vrijwilligerswerk was ik druk met werk, maar ook privé. Paul en ik doen dan ook dingen in overleg.” 

Op de dag dat we een foto komen maken, is Margriet bij Paul om een voederhuisje voor de vogels op te hangen. Dat was stuk gegaan, maar nu hangt het weer gelijmd en wel aan zijn raam. Paul vertelt over wat ze allemaal samen doen en zegt trots dat hij pasgeleden is meegegaan naar een optreden van Margriets muziekvereniging. “Margriet heeft gezegd dat ik een speciaal plekje in haar hart heb”, zegt hij. Margriet: “En dat is wederzijds!”

Spreekt het verhaal van Margriet en Paul je aan? Dan is vrijwilligerswerk in de zorg misschien wat voor jou. Lees hier meer en meld je aan: www.werkenbijabrona.nl/vrijwilligerswerk

Margriet en Paul bij het voederhuisje
Margriet en Paul zijn al 10 jaar maatjes
Ontdek hoe vrijwilligerswerk in de zorg eruit ziet