Behandelingen van Abrona

Abrona biedt gespecialiseerde behandelingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Onze behandelaars hebben ruime ervaring, nemen de tijd, bieden altijd maatwerk, en werken nauw samen met andere behandelaars. Zo helpen we mensen met een beperking verder. 
 
Je kunt bij Abrona terecht voor het hele proces: we stellen diagnoses, geven behandelingen, doen onderzoek, geven voorlichting, geven antwoord op vragen over financiering, werken samen met andere verwijzers, en helpen bij het vinden van een passende behandeling of oplossing. 

Deskundigheid

Abrona heeft een team van professionele medewerkers met uiteenlopende deskundigheden. Al onze behandelaars hebben ruime kennis van en ervaring met verstandelijk beperkte mensen. Cliënten, ouders en begeleiders komen hierdoor graag naar ons toe met specifieke vragen en klachten. 

Goede communicatie met de cliënt

Goede communicatie is essentieel voor het slagen van de behandeling. De artsen en specialisten van Abrona weten hoe ze goed kunnen communiceren met iemand die een verstandelijke beperking heeft. 
Een voorbeeld is het maken van afspraken. Onze artsen en behandelaars vragen bijvoorbeeld: “Heb je een eigen agenda?” of “Moet ik nog iemand anders laten weten wanneer je volgende afspraak is?”

Door onze ervaring kunnen we ook goed overweg met cliënten die gesproken taal niet of niet goed beheersen. Non-verbale communicatie zegt soms al genoeg. Waar dat nodig is, werken we met plaatjes of pictogrammen om dingen duidelijk te maken. 

Rustige behandelruimtes

We hebben groepsbehandelruimtes, en soms ook rustige behandelruimtes. Waar iemand in alle rust alleen kan zijn met zijn eigen behandelaar. Zo komt de behandeling aan bij de cliënt, en is een behandeling uiteindelijk effectiever. 

Altijd een traject op maat

Ieder behandeltraject is anders. Niet alleen omdat de aard van de beperking verschilt, maar ook omdat de doelstellingen voor elke cliënt anders zijn. De artsen en behandelaars van Abrona bedenken daarom altijd een behandeling op maat, in overleg met de cliënt. Welke aanpak past het beste bij de persoon en zijn problematiek? 
We gaan hierbij vooral uit van wat iemand wél kan, en qua mogelijkheden in zich heeft. Dat proberen we te versterken. Altijd met als doel om iemand maximaal zelfstandig te kunnen laten functioneren. Thuis, buiten de deur en op het werk. 

Uitgebreide samenwerking met andere behandelaars 

Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak een combinatie van psychische en lichamelijke klachten. Dit vraagt veel kennis, tijd en aandacht. Een huisarts heeft dat vaak niet. Abrona wel. Onze artsen en behandelaars werken veel met elkaar samen, en overleggen regelmatig. Dit heet een multidisciplinaire aanpak. 

Voor wie?

Abrona helpt volwassenen met een verstandelijke beperking, hun familie en hun begeleiders. Ook mensen met een verstandelijke beperking die niet bij Abrona wonen, kunnen bij ons terecht. 

De financiering van consultatie, psychodiagnostiek en behandeling gaat via de Wet langdurige zorg.
Daarnaast heeft Abrona 1e lijns paramedische behandeling.
Klik hier voor meer informatie over de financiering.

Wachttijd

Helaas hebben we wachttijden. De wachttijd kan verschillen per discipline. De wachttijd van externe aanmeldingen voor psychologische behandeling is gemiddeld 6 maanden (afhankelijk van de therapie kan de wachttijd anders zijn), diagnostiek 6 maanden en Arts VG 3 weken. 

Locaties

De afdeling Abrona Behandeling & Expertise werkt vanuit 2 locaties in de provincie Utrecht:

Abrona Gezondheidscentrum
Sterrenberglaan 12
3712 XA Huis ter Heide
088 - 2019302

Polikliniek Abrona  
Haarlerberg 56D
3453 RG De Meern / Utrecht

De Arts VG houdt spreekuur bij een aantal ziekenhuizen in de provincie Utrecht. Bel met onze zorgadviseur voor de dichtstbijzijnde locatie.