De bloemetjes buiten zetten

BloembakHeb je het al gezien? De wijk Sterrenberg in Huis ter Heide staat vol met beschilderde bloembakken. Buurtbewoonster Petra Teeuwen kwam met het plan om de bloembakken op te vrolijken. "Ik kwam op het idee door de kunstwerken van vogels die aan de gevels hangen op de Planetenlaan. Ik vind dat er meer kunst van de cliënten in de wijk terug mag komen. Zodoende kwam het idee om de bloembakken op te vrolijken.” 

Wijkcoach Harm Beishuizen wist meteen wie hij voor dit plan moest vragen: de Ateliers in de Kosmos. Tim, een van de begeleiders, vertelt: “Er zijn drie kunstenaars bezig met het beschilderen van de bakken: Tanja, Sybelle en Ervinda. Ze bedenken de ontwerpen helemaal zelf en zijn vervolgens 2 tot 4 weken aan het werk.” “Het eindresultaat is heel divers: van vrolijke bloemen tot een prachtige dag en nacht op de savanne. Elke kunstenaar heeft zo zijn eigen stijl. Het levert leuke reacties van buurtbewoners op. Het frist en vrolijkt de wijk op. Ons doel is om uiteindelijk alle bloembakken in de wijk te  beschilderen.”

SybelleKunstenaar uitgelicht: Sybelle Gerritse

2 jaar geleden kwam ik voor het eerst op de ateliers in Huis ter Heide. Ik woon zelfstandig en zocht dagbesteding. Ik vond het erg spannend in het begin, maar al snel voelde ik mij er thuis. Ik had onder andere straatvrees. Door te werken ben ik uit mijn isolement gekomen.

Het maakt mij blij dat ik hier kan schilderen en inspiratie op kan doen. Ik leer veel technieken en kennis van materiaal en gereedschappen.

Binnenkort ga ik naar Den Haag verhuizen. Samen met mijn begeleider van het atelier hebben we al een soortgelijk atelier gevonden in Den Haag waar plek voor mij is. Ik kan de kennis meenemen die ik hier heb geleerd en me nog verder ontwikkelen.

Mijn droom is om ooit zelfstandig kunstenaar te worden.

Sybelle Gerritse