Metamorfose voor BraZZerie & Bakkerij Abrona

BraZZerie BakkerijBraZZerie & Bakkerij Abrona heeft in 2019 een metamorfose ondergaan. Na een verbouwing van vier maanden heropende de BraZZerie & Bakkerij begin mei feestelijk haar deuren. De nieuwe BraZZerie is moderner en duurzamer dan voorheen. Ook heeft de Bakkerij een belangrijke rol gekregen.

Duurzaamheid

In de keuken wordt steeds meer gewerkt met verse, duurzaam geproduceerde producten. Met de hulp van buurtbewoners teelt de BraZZerie biologische groenten in haar eigen moestuin en er worden zoveel mogelijk streekproducten gebruikt.

Ruim baan voor de medewerkers

De medewerkers van Abrona hebben een verstandelijke beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt om een  andere reden. Zij worden in de BraZZerie & Bakkerij begeleid door vak- mensen zoals een kok en een bakker. Dankzij de vernieuwing kan Abrona deze medewerkers meer kansen bieden in hun leerwerktraject. Het uiteindelijke doel is dat medewerkers zich ontwikkelen, zodat ze zelfstandiger worden en waar mogelijk naar een  betaalde baan doorgroeien.

De bakkerij

De bakkerij speelt ook een grote rol in de verandering. Er zijn vijftien beschikbare leer-werkplekken waar medewerkers het bakkers- en patisserievak leren onder begeleiding van professionele banketbakkers. De verse broden, koekjes, zoutjes en taarten worden verkocht in de BraZZerie en kunnen sinds kort ook besteld worden door particulieren en bedrijven.

Kom je ook een kijkje nemen? Je bent van harte welkom!