Via NUdoen! Als Woonhulp aan de slag in de zorg

Nudoen!Abrona leidt haar eigen cliënten op tot ‘woonhulp’ voor onder meer verzorgingshuis Weddesteyn in Woerden. Tijdens deze brancheopleiding, het vervolg op praktijkonderwijs, leren cliënten hoe zij ondersteuning kunnen bieden bij het huishouden, vrijetijdsbesteding en wonen van ouderen of mensen met een beperking. NUdoen! is een erkend leer-werkbedrijf. Er wordt samengewerkt met het praktijkonderwijs Futura College en het zorgcentrum Careyn Weddesteyn.  

 De studenten zijn erg enthousiast. “Ik vind het leuk om de opleiding Woonhulp te volgen, je leert er weer andere dingen mee. En veel dingen komen weer terug in mijn werk. Daardoor kan ik het werk ook nog beter doen.” Aldus één van de leerlingen van de opleiding Woonhulp. “Op de donderdagochtend krijgen we les, dan leren we bijvoorbeeld over onze kwaliteiten, hoe je met ouderen om kan gaan maar ook bijvoorbeeld hoe je huishoudelijke taken in de zorg doet. Op de andere dagen lopen we stage in een verzorgingshuis of bij een zorgorganisatie. De opleiding duurt 1,5 jaar en daarna krijgen we een erkend diploma. Hierdoor hebben we meer kansen op een betaalde baan.”  

 “Een goede zet, met het oog op het arbeidstekort in de zorg’’, zegt Esther van de Woestijne van Abrona: “Wij zijn erg trots op deze opleiding en op onze leerlingen. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten; de cliënten worden opgeleid voor een betaalde baan in de zorg én het project draagt bij tot het invullen van vacatures in de ouderenzorg.”