Op ontdekkingstocht Bij Johannes

Bij JohannesMidden in het hartje van Zeist vind je Bij Johannes. Een verrassende plek waar je lekker kunt lunchen, waar je kunt genieten van kunst en je bovendien ook nog originele cadeaus kunt kopen. Wij gaan op ontdekkingstocht op deze verrassende plek die volledig wordt gerund  door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Al bij de entree word je verwelkomd door kleurrijke attributen die gemaakt zijn door medewerkers van het schilder-, keramiek- en papier-maché atelier en de kaarsenmakerij. Stuk voor stuk unieke, vrolijke items die allemaal even leuk zijn om kado te geven. Eenmaal binnen wacht een hartelijk ontvangst in een sfeervol ingerichte locatie.

Op de tafels staan bloemen uit eigen tuin. Jazeker, want aan de lunchroom grenst een enorme tuin met groot terras, met een heus heksenhuisje voor de kleintjes. De tuin is een prachtige oase van bloemen, fruitbomen, druivenranken en er staat een kas waar groenten en kruiden worden gekweekt. Allemaal bedoeld voor de versgemaakte broodjes, salades en soepen. In de tuin kun je bij goed weer echt heerlijk vertoeven en bij regen biedt de overkapping uitkomst. Alles is overigens goed bereikbaar voor rolstoelgebruikers.

Gewoon normaal

Bij Johannes streeft naar normalisatie. Hier werken dan ook geen 'cliënten', enkel medewerkers. Want iedereen is ergens goed in en daar wordt op ingezet. De sfeer onderling is voelbaar goed. Het is vaak een gezellige boel bij Bij Johannes, maar als het iets té gezellig dreigt te worden, dan wordt er geroepen: "Het is hier geen knutselclub mensen, er wordt hier gewoon gewerkt!"

Er gebeurt nog meer bij Bij Johannes

Zo kun je voor één of meerdere dagdelen de kunstrijke vergaderruimte 't Zusje huren, bijvoorbeeld onder het genot van een high tea. In de avond worden er workshops gegeven als het bereiden van tapas of het maken van keramiek servies. Of wat te denken van een grootscheepse barbecue in de tuin?
Tenslotte verzorgt Bij Johannes ook catering op bestelling. Heerlijke broodjes, sandwiches en  salades worden voor je klaargemaakt en door fietscoureur Dirk afgeleverd met de Bij Johannes bakfiets.

En dan nog dit

Het team van Bij Johannes werkt hard en vol passie. Maar Bij Johannes zou niet bestaan zonder de inzet van de vele vrijwilligers en zonder fundraising vanuit verschillende organisaties. Juist door hen worden de bijna 40 medewerkers dagelijks in staat gesteld om normaal mee te draaien in onze maatschappij. En dat is uiteindelijk wat ieder mens wil.