Vrijwilligers

Met vrijwilligers krijgen we meer voor elkaar!

Bij Abrona werken we met vrijwilligers om extra aandacht en activiteiten aan te bieden die het welzijn van cliënten bevorderen. Zo kunnen wij de kwaliteit van zorg verbeteren en activiteiten bieden waar geen financiële middelen voor zijn.

Vrijwilligerswerk geeft je heel veel voldoening

Voor cliënten ben je als vrijwilliger speciaal. Want je kiest ervoor om jouw vrije tijd in te zetten. Je bent een belangrijke schakel en draagt bij tot meer contacten en mogelijkheden voor cliënten om mee te doen in de samenleving.
Jouw tijd en inzet verdienen zich terug. Door vrijwilligerswerk ontwikkel je jouw vaardigheden en doe je ervaring op. Het verruimt je blik op de samenleving en bovenal geeft het veel plezier en voldoening.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Wij hebben veel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. De vragen van cliënten zijn ons uitgangspunt. Door de diversiteit aan vragen kunnen we diverse vormen van vrijwilligerswerk aanbieden. Je kiest een vorm van vrijwilligerswerk die het beste past bij jouw interesses, mogelijkheden en vaardigheden. Kijk hier voor een paar voorbeelden of neem contact op met vrijwilligerswerk [at] abrona.nl

Precies het vrijwilligerswerk dat bij je past

Wat past bij jou? Ben je tijdelijk beschikbaar voor een project of wil je voor onbepaalde tijd een activiteit oppakken? Wil je investeren in het opbouwen van één relatie of ben je meer een groepsmens? Wil je vooral je handen uit de mouwen steken of wil je jouw kennis beschikbaar stellen? Je kunt bij ons op alle mogelijke manieren aan de slag.

Een paar voorbeelden

  • Je wordt een maatje voor een cliënt en jullie spreken bijvoorbeeld 1 x per maand of 1 x per 14 dagen af om samen te wandelen, fietsen, te winkelen of om een museum te bezoeken
  • Je helpt mee met een groepsactiviteit, bijvoorbeeld bij dagbesteding of vrijetijdsactiviteit vanuit een van de woonvoorzieningen
  • Je zet je talent in en ondersteunt locaties bij een specifieke activiteit, zoals cliënten helpen met computer, tuinonderhoud, ondersteuning bij bedrijfsmatige projecten (winkel, horeca, etc.)

Bekijk onze filmpjes:

Bescherming van persoonsgegevens

Wij gaan zorgvuldig om met de gegevens van alle betrokkenen bij Abrona. Dus ook met die van jou als vrijwilliger. In de Privacyverklaring Vrijwilligers hebben we vastgelegd hoe we persoonsgegevens beschermen en wat jouw privacyrechten als vrijwilliger zijn. 

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen