het Kán – samen bouwen aan zorg

Het eerste zorggebouw van zorginstelling Sterrenberg in Huis ter Heide werd in 1928 in gebruik genomen. Dat is 90 jaar geleden. Er is veel veranderd sindsdien. Abrona is gaan bouwen aan een meer inclusieve samenleving voor haar cliënten: van een instelling in 1928 naar een woonwijk waarin mensen met én zonder beperking samenleven. Altijd blijven geloven in de mogelijkheden van mensen met een beperking, heeft dit mogelijk gemaakt.

De Open Dagen organiseren we daarom onder de titel ‘het Kán – samen bouwen aan zorg’.


Open dagen en rondleidingen

Op 31 oktober en 1 november staan we stil bij de historie, de huidige tijd én de toekomst. Tijdens deze twee dagen is ’t Lichtpunt open voor iedereen die wil komen kijken naar een sfeerimpressie van 90 jaar zorg en huisvesting ‘op Sterrenberg’. De documentaire 90 jaar Sterrenberg draait continu en ook is er ander beeldmateriaal te vinden.

Gedurende deze twee dagen geven (oud)medewerkers en cliënten op diverse tijdstippen een rondleiding door de wijk. Wie weet nog wat waar ook alweer stond?

De Open Dagen zijn vrij toegankelijk. Wil je aan één van de rondleidingen deelnemen, geef je dan op. Iedereen is van harte welkom! Wie weet wie je ‘van vroeger’ nog tegenkomt?!

  • Datum: woensdag 31 oktober en donderdag 1 november
  • Tijd: 09.30 – 17.00 uur
  • Plaats: ’t Lichtpunt, Maanlaan 4, Huis ter Heide
  • Rondleidingen: opgeven via https://www.opendagenhetkan.nl

Meer informatie: harm.beishuizen [at] abrona.nl


Symposium

Op 30 oktober vindt ter gelegenheid van de voltooiing van de omgekeerde integratiewijk Sterrenberg en het 90-jarig bestaan van de locatie Sterrenberg ook een symposium plaats voor genodigden. De uitnodigingen hiervoor zijn inmiddels verzonden. Meer informatie: bestuurssecretariaat [at] abrona.nl