Ambulante begeleiding Eemland

Ambulante begeleiding Eemland
Actief in de volgende plaatsen:
Achterveld
Amersfoort
Baarn
Bunschoten Spakenburg
Hoogland
Hooglanderveen
Leusden
Soest
Soesterberg
Stoutenburg
Woudenberg


 

Wanneer je zelfstandig woont en een Wmo of Wlz beschikking hebt, dan kan je ondersteuning thuis van Abrona ontvangen.

 1. De gemeente waar je woont meldt jou aan bij Abrona
  Je hebt bij de gemeente aangegeven dat je ondersteuning thuis nodig hebt, omdat je hulp nodig hebt bij zaken in je dagelijks leven.
 2. De begeleiding neemt contact met jou op om kennis te maken
  Begeleiding en jij hebben een kennismakingsafspraak.
 3. Jij en je begeleider maken afspraken over de ondersteuning.
  Bijvoorbeeld waar, wanneer en hoe vaak je ondersteuning nodig hebt.
 4. Samen met je begeleider bespreek je bij welke zaken jij ondersteuning wenst te ontvangen.
  Bijvoorbeeld bij het uitvoeren van je administratie, het inplannen van je dagen en/of het zoeken van vrije tijdsbesteding of werk.

Ambulante begeleiding in de gemeenten Woudenberg, Soest, Leusden en Amersfoort wordt verzorgd door het team Eemland. Team Eemland biedt ondersteuning aan inwoners met een praktische hulpvraag.

De begeleiders van Abrona vinden het belangrijk dat de begeleiding die wij geven goed aansluit bij jou. Wij ondersteunen jou bij de dingen waar jij hulp bij nodig hebt. Samen maken we een doelenplan waar we samen met jou mee aan de slag gaan. Bijvoorbeeld  hulp bij de administratie, het inplannen van je dagen, psycho educatie of het zoeken naar vrijetijdsbesteding. We praten met jou over wat jou bezig houdt.

Hulp vanuit je eigen omgeving of een vrijwilliger is vaak fijn, maar vind je dit lastig om te vragen dan helpen we je daarbij. 

Onze benadering is laagdrempelig, toegankelijk en respectvol. Het team enthousiast, creatief en ondernemend. Onze expertise is breed en we staan open voor uitdagingen. 

We kunnen gebruik maken van de kennis die behandeling en expertise van Abrona biedt. Verder werken we samen met diverse ondersteunende partijen.

Methodisch werken
De ambulante teams van Abrona werken met LifeWise. LifeWise - ontwikkeld door Middin en Cordaan - is het methodisch kader voor de begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Het bestaat uit 4 pijlers en 16 handvatten, die begeleiders houvast bieden in de dagelijkse praktijk.

Voor wie

Abrona is een organisatie die volwassenen ondersteunt met een verstandelijke beperking en biedt langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning. Met elkaar, voor elkaar. Onze expertise ligt bij clienten met een LVB of het vermoeden hiervan. Dit vaak in combinatie met verslavingsproblematiek, psychosociale problematiek en psychiatrische problematiek. In de meeste gevallen is er sprake van dubbel diagnose. 

Begeleiding

Ons Team bestaat uit 9 personen. We hebben ieder onze eigen kennis en expertise met als algemene deler kennis van LVB. 

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl