Ambulante begeleiding Lekstroom

Ambulante begeleiding Lekstroom
Actief in de gemeenten:
Houten
IJsselstein
Lopik
Nieuwegein
Vianen

Voor aanmelden of vragen kunt u mailen met onderstaand email adres:

aanmeldenlekstroom [at] abrona.nl

 

LinkedIn Team Lekstroom

Wanneer je zelfstandig woont en een Wmo of Wlz beschikking hebt, dan kan je ondersteuning thuis van Abrona ontvangen.

 1. De gemeente waar je woont meldt jou aan bij Abrona
  Je hebt bij de gemeente aangegeven dat je ondersteuning thuis nodig hebt, omdat je hulp nodig hebt bij zaken in je dagelijks leven.
 2. De begeleiding neemt contact met jou op om kennis te maken
  Begeleiding en jij hebben een kennismakingsafspraak.
 3. Jij en je begeleider maken afspraken over de ondersteuning.
  Bijvoorbeeld waar, wanneer en hoe vaak je ondersteuning nodig hebt.
 4. Samen met je begeleider bespreek je bij welke zaken jij ondersteuning wenst te ontvangen.
  Bijvoorbeeld bij het uitvoeren van je administratie, het inplannen van je dagen en/of het zoeken van vrije tijdsbesteding of werk.

Woon je in de gemeente Houten, Nieuwegein, Lopik, Vijfheerenlanden of IJsselstein, dan komt team Lekstroom deze ondersteuning bieden. Team Lekstroom biedt ondersteuning aan inwoners met een praktische ondersteuningsvraag.    

De begeleiders van Abrona vinden het belangrijk dat de begeleiding die wij geven goed aansluit bij jou. We ondersteunen jou bij de dingen waar je hulp bij nodig hebt. Bijvoorbeeld hulp bij je administratie, het inplannen van je dagen of het zoeken naar vrije tijdsbesteding.

Hulp vanuit je eigen omgeving is vaak ook fijn, maar wel lastig om te regelen/vragen. Als dit nodig is, ondersteunen wij jou hierbij. Evenals het zoeken naar vrijwilligers.

Soms is een probleem niet makkelijk op te lossen, maar wij geven niet snel op! We zoeken ook buiten de gebaande paden, dat noemen we ‘out of the box’ denken.

Voor wie

Kun je wat ondersteuning gebruiken, dan kun je je aanmelden bij het sociaal loket van jouw gemeente. Of neem contact met ons op als je nog vragen hebt.

Begeleiding

Abrona is een organisatie die volwassenen ondersteunt met een verstandelijke beperking en biedt langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning. Met elkaar, voor elkaar. Onze expertise ligt bij clienten met een LVB of het vermoeden hiervan. Dit vaak in combinatie met verslavingsproblematiek, psychosociale problematiek en psychiatrische problematiek. In de meeste gevallen is er sprake van dubbel diagnose. 

Methodisch werken
De ambulante teams van Abrona werken met LifeWise. LifeWise - ontwikkeld door Middin en Cordaan - is het methodisch kader voor de begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking en/of psychische kwetsbaarheid en bijkomende problematiek. Het bestaat uit 4 pijlers en 16 handvatten, die begeleiders houvast bieden in de dagelijkse praktijk.

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl