Meridiaan

Meridiaan
Meridiaan 1
3454 SB
De Meern

De Meridiaan is een woonlocatie met 12 studio-appartementen. Het gebouw staat aan de rivier de Leidsche Rijn en ligt in een rustige woonwijk van De Meern.

Iedere studio heeft een woon-/slaapkamer, een douche, wastafel en wc. Verder is er een keukenblok aanwezig. De Meridiaan heeft een centrale keuken, woonkamer, een wasmachine en een droger.

De winkels liggen op 10 minuten loopafstand. Ook het openbaar vervoer is op loopafstand. Binnen 15 minuten is de streekbus in het centrum van Utrecht.

Voor wie

Meridiaan is een woonvoorziening met 12 zelfstandige studio’s. De winkels liggen op 15 minuten loopafstand. Er zijn ook sportverenigingen, een grote recreatieplas, restaurants en een zwembad in de buurt. Het openbaar vervoer is op loopafstand. Binnen 15 minuten is de bus in het centrum van Utrecht.

Wonen
Iedere studio heeft een eigen keukenblok en een woon/slaapkamer. Ook heb je een eigen een douche, wastafel en wc. Er is in het gebouw een algemene hal en een keuken. Hier kun je met medebewoners een kopje thee drinken of samen koken. Er is een ruimte om je kleding te wassen en te drogen, dit gebeurt volgens een zelf in te delen rooster.

Voor wie
Op de Meridiaan wonen (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking, in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. Sommigen hebben sociaal-emotionele problemen of lichte psychiatrische problematiek. Men dient een bepaalde mate van zelfstandigheid te hebben. Doelen zijn vaak gericht op het uitbreiden van vaardigheden rondom zelfredzaamheid en regie in eigen leven.

Werk en daginvulling
Als je op de Meridiaan woont, heb je werk of dagbesteding. Heb je dat nog niet, dan kunnen we je daarbij helpen. Als je kiest voor dagbesteding dan zijn er in de buurt mogelijkheden in bijvoorbeeld een moestuin, restaurant of atelier van Abrona. Ook (aangepast) werk kun je in de omgeving doen.
 

Begeleiding

De begeleiding is persoonlijk en gericht op jouw ontwikkeling. De regie ligt bij jou. Je krijgt de ruimte om met vallen en opstaan verder te groeien naar nog meer zelfstandigheid. We maken afspraken samen met jou, de lijntjes zijn kort. Jij geeft aan wat je graag wilt leren. Denk aan koken, je financiën bijhouden of contact onderhouden met anderen.

Er is doordeweeks op wisselende tijden overdag begeleiding aanwezig. Je kunt ook via sociale media contact opnemen met begeleiding. In de avonden, weekenden en op feestdagen kun je altijd de begeleiding van Noorderbreedte bellen: die zijn 24 uur per dag in de buurt.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
meridiaan [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.