Oirschot

Oirschot
Rijksstraatweg 131
3454 HL
De Meern

Contactpersonen

Teamleider: Esther Spaltman
Contactpersonen aanmelding cliënten: Karin Bouman, Isabel Jongen of Mohamed Boutaka

Woonvoorziening Oirschot ligt in De Meern (gemeente Utrecht). De woonvoorziening staat op een rustige plek: aan de rand van het winkelcentrum, en midden in het groene hart van Leidsche Rijn.
Er zijn 17 appartementen, verdeeld over 2 groepen.

  • één groep heeft een woonkamer met een keuken. Hier staan gezelligheid en huiselijkheid centraal. Je kunt er samen koffiedrinken, een praatje maken, een spelletje doen aan de eettafel, of tv kijken.
  • de andere groep heeft een ontmoetingsruimte en een binnentuin. Hier krijgen bewoners meer individuele begeleiding. Je kunt er natuurlijk wel met elkaar eten, koffie drinken en elkaar ontmoeten.

De avondmaaltijd koken we elke dag samen.

Voor wie

Deze plek is geschikt voor jou als je:

  • een licht verstandelijke beperking hebt
  • en misschien ook bijkomende problematiek, zoals verslaving, ADHD of autisme. Er wonen bewoners van alle leeftijden, van jong tot oud.

Je mag wonen op woonlocatie Oirschot, als je een indicatie hebt voor:

  • VG wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering of
  • VG (besloten) wonen met zeer intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering

Hoe ga ik wonen?
Je krijgt je eigen appartement. Het is een huiskamer waar ook je bed staat. Je hebt je eigen badkamer met wc. Sommige appartementen hebben een klein keukentje.
Je mag jouw appartement inrichten zoals jij dat wilt. Met je eigen meubels, planten en versieringen. Je kunt ook je eigen visite ontvangen op je appartement

Begeleiding

Er is 24 uur per dag begeleiding op de groep. Je hebt je eigen doelen waar je aan werkt samen met begeleiders. We werken met jou aan een zo gewoon mogelijk leven, waarin je je fijn voelt. De begeleiders zijn er voor je. We kijken naar wat jij nodig hebt en wat jouw persoonlijke doelen zijn. We helpen je om aan je doelen te werken.

Werk en zinvolle daginvulling
Onze ervaring is: het voelt goed als je de dag zinvol hebt doorgebracht. Daarom kijken we graag samen met jou wat je zou willen doen of leren. In de omgeving kun je bijvoorbeeld aan de slag in een restaurant, in de groenvoorziening of in een creatieve werkplaats. Ook is er bij Oirschot altijd wel iets te doen: helpen met koken of klusjes in en om de woning.

Wat is er in de buurt te doen?
Er is van alles te doen in Leidsche Rijn:

  • Het is er groen en rustig. Je kunt dus heerlijk buiten wandelen, fietsen, vissen en zwemmen.
  • Het Máximapark is dichtbij.
  • Veel winkels en winkelcentra zijn dichtbij.
  • Er zijn veel plekken waar je kunt sporten. Je kunt ook G-sporten doen. Dat zijn sporten speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking.

Woonlocatie Oirschot ligt vlakbij Utrecht. Er rijdt vaak een bus naar de stad. Zo ben je snel in het centrum, om bijvoorbeeld gezellig te winkelen of een hapje te eten.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
Woonvoorzieningoirschot [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.