Oirschot

Oirschot
Rijksstraatweg 131
3454 HL
De Meern

Contactpersonen

Teamleider: Esther Spaltman
Contactpersoon aanmelding cliënten: Neem contact op met Zorgadvies via 088-2019922 of zorgadvies [at] abrona.nl

Hoe ziet de woning eruit?

Woonvoorziening Oirschot ligt in De Meern (gemeente Utrecht). De woonvoorziening staat op een rustige plek: aan de rand van het winkelcentrum, en midden in het groene hart van Leidsche Rijn.

Er zijn 17 appartementen en twee gezamenlijke ruimtes.

 • De ene gezamenlijke ruimte betreft een grote en moderne leef-keuken waar de bewoners samen eten tijdens de eet- en drinkmomenten en/of waar begeleiding samen met een bewoner deze momenten voorbereidt/kookt.
 • De andere gezamenlijke ruimte betreft een woonkamer en heeft een ontmoetingsruimte en een binnentuin. Hier staan gezelligheid en huiselijkheid centraal. Je kunt er samen koffiedrinken, een praatje maken, een spelletje doen aan de eettafel, of tv kijken.

De appartementen bestaan elk uit een huiskamer waar je bed in staat. Je beschikt over een eigen badkamer met wc. Sommige appartementen hebben een klein keukentje. Je mag jouw appartement inrichten zoals jij dat wilt. Met je eigen meubels, planten en versieringen. Visite kan ontvangen worden op het eigen appartement.

Voor wie

Deze plek is geschikt voor jou als je:

 • een licht verstandelijke beperking hebt.
 • en misschien ook bijkomende problematiek, zoals verslaving, ADHD of autisme. Er wonen bewoners van alle leeftijden, van jong tot oud.

Met wie woon je?

Je woont met volwassen mannen en vrouwen met een matige tot lichte verstandelijke beperking met bijkomende (gedrags en/of psychiatrische) problematiek. Iedereen is anders en iedereen heeft verschillende ondersteuning nodig om een fijn leven te kunnen leiden. Iedereen die bij ons woont, heeft de behoefte om 24/7 terug te kunnen vallen op begeleiding die hun gedachten, gevoelens, gedrag en (zinvolle) dag structureert en hen ondersteunt bij hun zelfredzaamheid. Er is altijd begeleiding aanwezig, ook in de nacht.

Begeleiding

Welke ondersteuning krijg je?

Om het begeleiden zo goed mogelijk te laten aansluiten wordt op de woning gewerkt vanuit de visie van Abrona en de grondhouding van Triple C. De begeleiding staat naast je, ook juist als je minder lekker in je vel zit.

Met empathie, energie, onze expertise en ervaring zetten we ons dagelijks in om samen met cliënten díe dingen te doen die er echt toe doen. Hiermee dragen we bij aan rust, ruimte, levensvreugde en vrijheid voor de cliënt met de mogelijkheden die er zijn.

De begeleiding probeert samen met jou de dag op een zo normaal en fijn mogelijke manier vorm te geven. We willen het normale leven zoveel mogelijk laten doorgaan, ook op dagen dat het moeilijker gaat. We maken met iedereen afspraken over een zinvolle dag, passend bij je behoeften. De ene dag kun je dit misschien meer zelfstandig, de andere dag bieden we daarbij zoveel ondersteuning als jij nodig hebt. De begeleiding sluit aan bij jouw tempo.

De afspraken die we maken over hoe we voor jou zorgen worden opgeschreven in het ondersteuningsplan. In dit plan staat ook beschreven waar we met jou naartoe willen werken. Dit plan wordt jaarlijks besproken en bijgesteld met jou en/of met je wettelijk vertegenwoordiger.

De begeleiding is aanwezig van 7.30 tot 22.30 uur. In de nacht kan een centrale nachtdienst gebeld worden en is een slapende begeleider aanwezig op de woonvoorziening.

Zinvolle dag

Wij vinden het belangrijk dat iedereen een zinvolle dag heeft, afgestemd op de individuele behoeften. Als je dat kunt, heb je dagbesteding of werk buiten Oirschot. Lukt dat niet, dan  betekent het dat we bewoners mee laten werken in het huishouden. Iedereen heeft hierin zijn eigen taak, afgestemd op zijn of haar draagkracht.

Woonlocatie Oirschot ligt vlakbij Utrecht. Er rijdt vaak een bus naar de stad. Zo ben je snel in het centrum, om bijvoorbeeld gezellig te winkelen of een hapje te eten. Tevens is het vlak in de buurt van het Maximapark en het winkelcentrum Leidsche Rijn.

Wat is er in de buurt te doen?
Er is van alles te doen in Leidsche Rijn:

 • Het is er groen en rustig. Je kunt dus heerlijk buiten wandelen, fietsen, vissen en zwemmen.
 • Het Máximapark is dichtbij.
 • Veel winkels en winkelcentra zijn dichtbij.
 • Er zijn veel plekken waar je kunt sporten. Je kunt ook G-sporten doen. Dat zijn sporten speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking.

Wanneer kun je hier niet wonen (contra-indicaties)?

 • Als je somatische verzorging nodig hebt.
 • Als psychiatrische problematiek/verslavingsproblematiek op de voorgrond ligt of komt te liggen.
 • Als je dermate ernstige agressie laat zien dat er insluiting of beperking van de bewegingsvrijheid nodig is.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
Woonvoorzieningoirschot [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.