Orionplein 6b

Orionplein 6b
Orionplein 6
3712 XL
Huis ter Heide

Contactpersoon

Bea Appels (secretariaat)

 

In het hart van de wijk Sterrenberg in Huis ter Heide ligt de Abrona woonlocatie Orionplein. Het appartementcomplex is gebouwd in 2013 en heeft in totaal 52 woningen. Er zijn twee delen: Orionplein 6A en Orionplein 6B. 

Orionplein 6a

Orionplein 6A bestaat uit 11 woningen op de begane grond. Je hebt een eigen woon/slaapkamer van ongeveer 20 m2. De badkamer met wastafel en toilet deel je met je buurman of buurvrouw. De badkamer is vanuit jouw eigen kamer bereikbaar. 

Orionplein 6A heeft twee woonkamers waar je de andere bewoners kunt ontmoeten. Er is een kleine snoezelruimte en een speciaal ingerichte snoezelbadkamer. Er is een afgeschermde binnentuin. Sommige woningen hebben een eigen tuintje.

Orionplein 6b

Bij Orionplein 6b zijn 3 verschillende woongroepen. Een woongroep ligt op de begane grond en heeft 12 appartementen en 2 gezamenlijke woonkamers. Op de bovenverdieping bevinden zich twee woongroepen met 29 appartementen en 4 gezamenlijke woonkamers. Bij Orionplein 6b heb je een appartement met een eigen woon/slaapkamer van ongeveer 20 m2. De badkamer met wastafel en toilet  deel je met je buurman of buurvrouw. 

Op de begane grond is een afgeschermde tuin en een grote beleeftuin. Ook is er een overdekt atrium. Hier kunnen alle bewoners elkaar ontmoeten voor leuke activiteiten, zoals de soos, spelletjes doen of muziek maken. 

Werk en dagbesteding

In het gebouw hebben we ook dagactivering voor de cliënten, genaamd de Buurvrouw en Pluto.

Foto 3 Orionplein - impressie
Voor wie

Orionplein 6a

Je woont hier samen met in totaal 11 volwassenen met een ernstige tot matige verstandelijke beperking en  bijkomende problematiek. Voor de meesten is het overzien van de wereld en het omgaan met emoties moeilijk. De begeleiding probeert zoveel als mogelijk bij je te zijn. De begeleiding helpt je met het zorgen voor jezelf en je omgeving. Je kunt natuurlijk wel meehelpen.
Je kunt op Orionplein 6a wonen met een zorgprofiel VG 5, VG 6 of VG 7.

Orionplein 6b

In Orionplein 6b woon je samen met ouder wordende volwassenen met een over het algemeen matige tot ernstige verstandelijke beperking en eventuele bijkomende problematiek, zoals niet-aangeboren hersenletsel (NAH), dementie, autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag (welke niet meer op de voorgrond staat). De meeste bewoners kunnen niet goed lopen of staan en hebben veel ondersteuning nodig bij het zorgen voor zichzelf en hun omgeving. 
Je kunt in Orionplein 6b wonen als je een woonprofiel hebt van: VG 5, VG 6, VG 7 of VG 8.

Begeleiding

Bij Orionplein vinden we het belangrijk dat bewoners elkaar ontmoeten, dat er respect is voor elkaar en dat je jezelf kunt ontwikkelen. De begeleiding probeert samen met jou de dag op een zo normaal en fijn mogelijke manier vorm te geven. 

De afspraken die we maken over hoe we voor jou zorgen, worden opgeschreven in het ondersteuningsplan. In het plan staat ook beschreven waar we met jou naar toe willen werken. Dit plan wordt jaarlijks besproken en bijgesteld met jou en/of met je familie.

6A:
Woon je op Orionplein 6a, dan hopen we door zo te werken ervoor te kunnen zorgen dat je weer vertrouwen krijgt in jezelf en de wereld om je heen. Daginvulling wordt vanuit het aanbod afgestemd op je mogelijkheden en wordt geboden in de buurt waar je woont.

6B:
Bij Orionplein 6b verplaatst de begeleider zich in jou en kent jouw behoeftes en wensen. We proberen zoveel als mogelijk bij je te zijn en naast je te staan.
Op Orionplein kun je blijven wonen, ook wanneer je ernstig ziek bent of heel erg oud wordt.

Werk en zinvolle daginvulling
Als je op Orionplein 6 woont, is er altijd zinvolle daginvulling die bij jou past, in de buurt. In ons gebouw kun je bijvoorbeeld snoezelen, samen muziek maken of spelletjes doen in de soos. Ook kun je meehelpen met de dagelijkse dingen in en om het huis. De begeleiding kijkt graag samen met jou naar wat jij wilt en kunt.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
secretariaatbeaappels [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.