Planetenlaan

Planetenlaan
Planetenlaan 114
3712 XS
Huis ter Heide

Middenin het bos van Huis ter Heide ligt de rustige woonwijk Sterrenberg. Daar vind je de woonplek Planetenlaan 114. Er wonen 27 mensen op deze woonplek, verdeeld over 5 woonafdelingen.
Achter de Planetenlaan staat nog een huis. Daar wonen 2 cliënten die veel zelf kunnen. Soms krijgen ze hulp van onze begeleiding.
Wil je naar buiten? Als je dat prima zelf kunt, dan kun je altijd overal naartoe gaan. Andere cliënten laten aan de begeleiding weten waar ze naartoe gaan, en hoe laat ze weer thuis komen. En bij weer andere cliënten gaat er altijd begeleiding mee. We kijken naar wat jij wilt, en wat jij nodig hebt.

Voor wie
  • Planetenlaan 114A, 114B en 114C zijn vooral voor cliënten met een licht verstandelijke beperking en een stoornis in het autistisch spectrum.
  • Planetenlaan 114D is voor cliënten met een licht verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag, en bijkomende psychiatrische problematiek.
  • Planetenlaan 114E is voor crisisopvang.

Je mag wonen op de Planetenlaan als je een indicatie hebt voor VG (besloten) wonen met zeer intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering.
Soms mag je ook wonen op de Planetenlaan als je een indicatie hebt voor VG wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering.

Hoe ga ik wonen?
Als je bij ons komt wonen, krijg je een eigen appartement met douche en wc. Heb je zin in een praatje en gezelligheid? Dan kun je naar de gezamenlijke woonkamer gaan.
Ook hebben we een grote tuin. Daar kun je lekker in de zon zitten, een kopje koffie of wat fris drinken, en elkaar ontmoeten.
We koken samen en eten meestal ook samen. Maar eet je liever alleen op je appartement, dan kan dat ook.

Begeleiding

We helpen je om zoveel mogelijk zelf te doen. Maar misschien heb je hulp nodig bij dagelijkse dingen. Bij het wassen bijvoorbeeld. Dan helpt de begeleiding je.
We vragen van je dat je meehelpt in huis, als je dat kan. Bijvoorbeeld de afwasmachine uitruimen, tafel dekken, koken, of meegaan met boodschappen doen. Maar kun je dat niet, dan is dat niet erg. We kijken wat jij kunt, en wat jij wilt leren.
Het is gezond om elke dag ongeveer op de zelfde tijd op te staan, te eten, en naar bed te gaan. Daar helpen we je bij.
Er zijn ’s morgens, overdag en ‘s avonds mensen van Abrona in huis. Zij hebben aandacht voor je als je dat nodig hebt. ’s Nachts kun je altijd iemand van de nachtdienst bellen. En als het nodig is, komen we naar je toe.

Werk en zinvolle daginvulling
Het is fijn als je aan het einde van de dag een zinvolle dag hebt gehad. Daarom kun je bij ons veel dingen doen, allemaal in de buurt. Je hoeft maar een paar minuten te lopen. Je kunt bijvoorbeeld creatief bezig zijn door te tekenen of schilderen, of samen met anderen spelletjes doen. Begeleiders en cliënten organiseren ook leuke dingen samen. Een dagje uit, een spelletjesmiddag, een barbecue of een bingo bijvoorbeeld. Of we sporten samen. Dat is gezond en gezellig.
Er is genoeg te doen! Je bent welkom bij ons.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
zorgadvies [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.