Sterrenberglaan 10

Sterrenberglaan 10
Sterrenberglaan 10
3712 XL
Huis ter Heide

Contactpersoon: Elly de Borst (secretariaat)

 

Middenin het bos ligt de rustige woonwijk Sterrenberg. Daar vind je de woonlocatie Sterrenberglaan 10. Er zijn 24 appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking. De cliënten die hier wonen, zijn al wat ouder. De appartementen liggen op de 2e en 3e verdieping van het gezondheidscentrum dat eronder zit. De medische dienst, fysiotherapie en tandarts zijn dus dichtbij: handig! Er is op elke verdieping een gemeenschappelijke woonkamer. Daar kun je gezellig koffie drinken of even kletsen. Op de tweede verdieping is een groot balkon en op de derde verdieping is een klein balkon. Er is ook een snoezelkamer.

Voor wie

Deze plek is geschikt voor jou als je:

  • veel zorg nodig hebt en wat ouder bent
  • een matige tot ernstige verstandelijke beperking hebt.
  • en misschien last hebt van andere dingen, zoals dementie, autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Je mag wonen op deze plek als je een indicatie hebt voor:

  • VG wonen met intensieve begeleiding en intensieve verzorging.
  • VG wonen met begeleiding en volledige verzorging en verpleging.

Hoe ga ik wonen?
De appartementen hebben een eigen kamer. Hier woon je en slaap je. Ook heb je een klein aanrechtblokje. Sommige appartementen hebben een eigen badkamer. Bij andere appartementen deel je de badkamer met je buurman of buurvrouw.

Begeleiding

De meeste cliënten hebben veel ondersteuning nodig bij het zorgen voor zichzelf en hun omgeving. De begeleiding helpt hierbij.
Bij Sterrenberglaan 10 vinden we het belangrijk dat je andere cliënten kunt ontmoeten, dat er respect is voor elkaar en dat je jezelf kunt ontwikkelen. De begeleiders kennen jouw wensen. De begeleiding probeert samen met jou te zorgen voor een fijne dag.
We maken met jou en je familie afspraken over hoe we voor jou zorgen. Dat schrijven we op in het ondersteuningsplan. In het plan staat ook beschreven waar we met jou naar toe willen werken. Dit plan bespreken we elk jaar met jou en/of met je familie. Als het nodig is, passen we jouw ondersteuningsplan aan.
Op Sterrenberglaan 10 kun je altijd blijven wonen. Ook als je ernstig ziek bent of heel erg oud wordt.

Zinvolle daginvulling
Op Sterrenberglaan 10 kijk je samen met de persoonlijk begeleider hoe jij je dag zinvol wilt invullen. Het is prettig als je met een tevreden gevoel kunt terugkijken op de dag.
Je kunt allerlei dingen doen binnen of buiten de woonplek. Je kunt bijvoorbeeld muziek maken, knutselen, koken, bewegen of naar de soos. Niets is verplicht: we kijken naar wat jij wilt, kunt en wat er goed bij jou past.

Wat is er in de buurt te doen?
Er is veel te doen in de wijk. Er is een sportzaal, een internetcafé, en een boerderij met dieren. De kapper en pedicure zijn op de afdeling zelf. De schoonheidsspecialiste is ook dichtbij. Hiervoor hoef je maar een paar minuten te lopen.
De winkels van Soesterberg zijn maar 15 minuten lopen. De bushalte is vlakbij. Je kunt met de bus naar Amersfoort, Zeist, en Utrecht.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
secretariaatbeaappels [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.