NUdoen! Groen

NUdoen! Groen
Mijzijde 6
3471 GM
Kamerik

Contactpersoon: Tamara Hesseling – Blok

Postadres: Meulmansweg 27 3441 AT Woerden

Word vriend van NUdoen! Woerden en steun ons.
www.vriendenvanabrona.nl 
NL22RABO 0375 29 5569 st. Vrienden van Abrona o.v.v. NUdoen! Woerden

NUdoen! Groen is één van de vele locaties van NUdoen! Woerden. Wij hebben een samenwerking met (evenementen) Boerderij De Boerinn in Kamerik. Op het erf van Boerderij De Boerinn hebben we een eigen (hout)werkplaats waar wij op maandag, dinsdag en vrijdag werken. Vanuit deze (hout)werkplaats voeren wij diverse werkzaamheden uit voor Boerderij De Boerinn.

De dag begint altijd met een lekker bakkie koffie/thee, daarna verdelen we de werkzaamheden van de dag. Het erf van De Boerinn vraagt om veel onderhoud, er is hier altijd wat te doen, denk aan: bomen snoeien, onkruid wieden, gras maaien, reparatie klussen, BBQ rekken schoonmaken, ballen uit de sloot halen, skelters verzamelen etc.

Daarnaast moeten ook altijd de dieren verzorgd worden. Er zijn ezels, geiten, schapen, varken, cavia’s, konijnen en kippen. Naast het voeren en het schoonhouden van de dierverblijven is er ook tijd om tussen de geiten te zitten en echt contact te maken.

Op dinsdag is er een timmerman aanwezig in de houtwerkplaats. Hij leert je echt het vak! Er worden o.a. insectenhotels, nestkastjes en seizoensgebonden producten gemaakt voor de verkoop. Deze producten worden op diverse plekken binnen Woerden verkocht, bijvoorbeeld in onze eigen winkel in de Woerdense Bibliotheek. We krijgen ook regelmatig uitdagende opdrachten, zo valt er steeds weer wat nieuws te leren.

Op de woensdag en donderdag zijn we vanuit het NME-Centrum InBredius actief in het Landgoed Bredius en de vrijdag hebben we het Tuintjesproject in opdracht van Cazas Wonen/GroenWest. Al met al een enorm gezellige werkplek waar je veel kan doen en leren.

Je kan bij NUdoen! Groen certificaten behalen op het gebied van de groenvoorziening, zoals een bosmaaier certificaat, kettingzaag diploma of bedrijfshulpverlening (BHV).

Groepsfoto

Voor wie

Wil jij je actief bezig zijn, nieuwe uitdagingen aangaan, een vak leren, bijdragen aan een beter milieu/ natuur, een verkoopbaar houtproduct maken of alleen de reuring van het boerderijleven ervaren? Bijna alles is mogelijk!
Maak een afspraak, kom een keer kijken en/ of draai een dag(deel) mee.

Bij NUdoen! Groen werken momenteel veel mensen tussen de 18 en 65 jaar die affiniteit hebben met het buitenleven.
Wij werken van maandag t/m vrijdag van 9.00u - 16.00u, tussen de middag is er tijd om te lunchen. Lunch neem je zelf mee en we eten gezamenlijk in de (hout)werkplaats of buiten.

Sommige delen van het erf zijn slecht begaanbaar voor mensen in een rolstoel of mensen die slecht ter been zijn.
Voor de mensen die geen vervoersindicatie hebben, het openbaar vervoer is beperkt aanwezig. Wij stimuleren het gebruik van eigen vervoermogelijkheden. Voor mensen waarvoor dat echt niet mogelijk is, wordt voor vervoer een beroep gedaan op familie of vrijwilligers.

Iedereen met een ondersteuningsvraag op het gebied van werk en participatie en met een geldige WLZ indicatie of een indicatie vanuit de WMO is welkom.

Begeleiding

Er zijn 1 of 2 vaste werkbegeleiders aanwezig die ondersteunen/ begeleiden met de werkzaamheden. Daarnaast hebben we ook nog een aantal vrijwilligers.

De begeleiding werkt coachend en ontwikkelingsgericht. Bij NUdoen! Groen werk je individueel of in een groep en afgestemd op je mogelijkheden, wensen en behoeften. Er is een duidelijke werkstructuur. Met behulp van een werkplanning worden de werkzaamheden besproken en verdeeld.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
tamara.hesseling-blok [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.