Waterlelie

Waterlelie
Waterlelie 24
3628 ND
Kockengen (incl. Portengen)

Contactpersoon

Steffan Pak en Franka Kleevens

In de woonlocatie Waterlelie in Kockengen is plek voor 14 bewoners. Er zijn twee huiskamers met 5 plekken en 4 appartementen met een eigen voordeur. Een supermarkt en slager zijn dichtbij, net als de huisartsenpraktijk met apotheek.

Bij de Waterlelie krijg je zorg op maat. Vind je het fijn om bij de begeleiders in de buurt te zijn, dan kun je in een appartement in huis wonen. Woon je liever wat zelfstandiger, dan kun je in een appartement aan het huis wonen. Zo is de begeleiding niet in het oog, maar wel beschikbaar als dat nodig is.

Bij de Waterlelie zijn veel activiteiten. Doordeweeks kun je ‘s avonds bowlen, zwemmen of fitnissen. In het weekend worden op zaterdag clubs bezocht in de regio en op zondag gaan we naar de kerk (meestal in Kockengen, soms naar een aangepaste kerkdienst in de regio).

Bij de Waterlelie werken veel vrijwilligers die mee gaan met activiteiten zoals dagjes uit, zwemmen, bowlen en fietsen. Ook helpen ze bij het klussen in en rond het huis.

Op de Waterlelie staan we voor elkaar klaar en leven we samen volgens de christelijke normen en waarden die voor ons belangrijk zijn. 

Je kunt bij de Waterlelie niet alleen zelf zorg ontvangen, maar kun je ook leren hoe je iets voor een ander kunt betekenen. Zo doen we mee aan de NL-doet dag, onderhouden we tuintjes van mensen om ons heen, gaan we soms collectes lopen of helpen we bij de Vakantiebijbelweek of laten we trots onze zelfgemaakte kunstwerken zien bij de kunstroute ‘Kunst in Kockengen’.

Voor wie

De Waterlelie is een woonhuis voor cliënten met een zorgprofiel VG2 t/m VG4 en VG6. Het is een plek waar je meedoet in de maatschappij: een thuis waar je jezelf mag zijn, kunt groeien en geloven.

Begeleiding

De Waterlelie is een huis waar bewoners zich kunnen ontwikkelen. Wij willen een plek zijn waar je je verhaal kunt vertellen. 

De begeleider helpt je zelf keuzes te maken door met je te praten, vragen te stellen en je informatie te geven. De begeleider biedt je hierbij veilige grenzen. Je mag fouten maken. Zo kun je leren. De begeleider laat jou de dingen doen die je zelf kunt. Heb je toch wat hulp nodig, dan is de begeleider er voor jou.

Bij de Waterlelie is 24-uurszorg. Je kunt begeleid zelfstandig wonen of wonen met begeleiding op afstand.  Je kunt dan denken aan structuur van dagelijkse bestaan, hulp bij lichamelijke verzorging, contact onderhouden met familie en dagbesteding en hulp bij algemene dagelijkse verrichtingen.

De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig. Overdag zijn er dagactiviteiten. Dan ga je naar een sociale werkplaats of naar een dagbestedingscentrum in de omgeving. Soms ben je overdag thuis.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
kockengen [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.