Abrona Asschat

Abrona Asschat
Asschatterweg 32a
3831 JR
Leusden

Hoe ziet de woning eruit? 

Locatie Asschat is gelegen aan de Asschatterweg 32A in Leusden. Elke cliënt heeft op deze locatie een eigen (rolstoeltoegankelijke) studio met een eigen zit-slaapkamer, kitchenette en badkamer. Je mag de studio als bewoner inrichten zoals jij dat zelf wilt. Daarnaast mag elke bewoner gebruik maken van de algemene ruimtes, zoals de huiskamers en het balkon. De locatie is bereikbaar via een trap en lift. Alle ruimtes zijn gelijkvloers en ruim opgezet.  

Bij locatie Asschat zijn 12 appartementen op de derde verdieping van een locatie voor ouderenzorg van de organisatie Beweging 3.0. Het avondeten en de nachtdienst worden verzorgd door deze organisatie. In het weekend wordt er zelf gekookt door de bewoners en begeleiders. Als bewoner van Asschat kan je ook gebruikmaken van de kapper, pedicure en fysiotherapeut die in het gebouw aanwezig zijn. Beneden in het gebouw kan je deelnemen aan activiteiten die georganiseerd worden door Beweging 3.0. 

In het weekend vinden we het leuk om activiteiten te ondernemen, zoals een boodschap doen op de markt. ’s Avonds drinken we een drankje met een lekker hapje en staan we regelmatig te dansen in de woonkamer. 

Asschat ligt naast winkelcentrum de Biezenkamp waar onder andere leuke winkels, supermarkten en restaurants te vinden zijn. 

Foto 1 Asschatterweg 32a Leusden
Voor wie

Bij Asschat wonen 12 mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking vanaf 45 jaar.
Je kunt op de Asschat wonen als je zorgprofiel VG3, VG4 of VG5 hebt. 

Met wie woon je? 

Op locatie Asschat wordt woonbegeleiding gegeven aan volwassen cliënten vanaf 45 jaar met een matige en lichte verstandelijke beperking. In totaal heeft Asschat 12 bewoners. Als bewoner heb je in principe een WLZ zorgprofiel met grondslag VG indicatie voor wonen met begeleiding en verzorging, voor wonen met begeleiding en intensieve verzorging of voor wonen met intensieve begeleiding en intensieve verzorging (voorheen VG3, VG4 of VG5).  

Op de locatie kan weinig medische zorg geboden worden, doordat veel van de benodigde (verzorgings-) materialen ontbreken. Daarnaast zijn de cliënten aangewezen op de lokale zorg, zoals huisarts en dergelijke. Dit houdt in dat de locatie cliënten die een bepaalde mate van medische ondersteuning/verzorging nodig hebben, niet voldoende ondersteuning kan bieden bij hun zorgvraag. 

Begeleiding

Welke ondersteuning krijg je? 

Om het begeleiden zo goed mogelijk te laten aansluiten wordt op de woning gewerkt vanuit de visie van Abrona en de grondhouding van Triple C. De begeleiding staat naast je, ook juist als je minder lekker in je vel zit.  

Met empathie, energie, onze expertise en ervaring zetten we ons dagelijks in om samen met cliënten díe dingen te doen die er echt toe doen. Hiermee dragen we bij aan rust, ruimte, levensvreugde en vrijheid voor de cliënt met de mogelijkheden die er zijn.  

De begeleiding van Abrona probeert samen met jou de dag op een zo normaal en fijn mogelijke manier vorm te geven. We willen het normale leven zoveel mogelijk laten doorgaan, ook op dagen dat het moeilijker gaat. We maken met iedereen afspraken over een zinvolle dag, passend bij de behoeften. De ene dag kan dit misschien meer zelfstandig, de andere dag bieden we daarbij zoveel ondersteuning als nodig is. De begeleiding sluit aan bij jouw tempo. 

De afspraken die we maken over hoe we voor jou zorgen worden opgeschreven een persoonlijk ondersteuningsplan. In dit plan staat ook beschreven waar we met jou naartoe willen werken. Dit plan wordt jaarlijks besproken en bijgesteld met jou en/of met je wettelijk vertegenwoordiger. 

Op locatie Asschat is de begeleiding aanwezig van 7.00 tot 22.30 uur. In de nacht is er nachtdienst vanuit Beweging 3.0.Omdat er geen begeleiding vanuit Abrona aanwezig is in de nacht, en daarmee in de nacht geen ondersteuning kan worden geboden door bekende en vertrouwde begeleiders, wordt een zekere mate van zelfstandigheid verwacht van de cliënten.  

Via de zusteroproep en/of het persoonsalarm kan de beschikbare nachtdienst van ouderenorganisatie Beweging 3.0 ingeschakeld worden. In eerste instantie gaan zij in gesprek op afstand. Mocht er verdere ondersteuning nodig zijn, dan komen zij naar de betreffende cliënt toe. Er is ook een mogelijkheid om een deurverklikker aan te zetten, waarbij de nachtdienst geattendeerd wordt dat een iemand in de nacht de gang op komt, zodat de nachtdienst naar hem/haar toe kan komen. In samenwerking met Beweging 3.0 is daarmee de 24-uurs zorg geborgd. 

Zinvolle dag 

Iedereen is gebaat bij een zinvolle daginvulling. Het doel van de locatie Asschat is wonen in een huiselijke kring voor mensen vanaf 45 jaar met een verstandelijke beperking, maar ook het behouden van hun zelfstandigheid en het hebben van een zinvolle daginvulling. De locatie is zo opgezet dat iedereen op Asschat betrokken wordt in de dagelijkse gang van zaken.   

Een zinvolle daginvulling kan bestaan uit dagbesteding of werk, maar ook wanneer jij gepensioneerd bent kijken wij samen hoe jij een fijne dag kunt hebben. Help je mee in het huishouden? Wil je vrijwilligerswerk doen? Ga je naar een leuke club zoals de Klepper of de Bron? Samen met jou zoeken we iets wat past bij jouw interesses en mogelijkheden. De duur en frequentie van de daginvulling wordt per persoon bekeken. 

Wanneer kun je hier niet wonen (contra-indicaties)? 

Niet alle zorg op Asschat is mogelijk. Hierbij moet gedacht worden aan bepaalde verpleegtechnische handelingen en terminale zorg. De locatie ligt middenin de wijk, waardoor het niet mogelijk is om mensen op te nemen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van gedragsregulering. Cliënten moeten bij calamiteiten wel kunnen traplopen, aangezien er bij brand geen gebruik gemaakt kan worden van de lift. 

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
asschatterweg32aDL [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.