Huis van Leusden

Huis van Leusden
Burg. van der Postlaan 72
3833 VT
Leusden

Huis van Leusden

Boven het gelijknamige gemeentehuis “het Huis van Leusden” heeft Abrona sinds 2018 een prachtige woonvoorziening gerealiseerd aan de rand van het winkelcentrum ‘de Hamershof’. Op deze locatie wonen mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Deze woonvoorziening bestaat 29 ruime appartementen verdeeld over 3 woonlagen. Elk appartement heeft een woonkamer, een slaapkamer, een ruime badkamer en een hal. Bewoners hebben de mogelijkheid om voor zichzelf te koken in het appartement. Op elke woonlaag is ook een gezamenlijke huiskamer inclusief een grote keuken, waar bewoners gebruik van kunnen maken.

In de nabije omgeving is van alles te doen. Er zijn winkels op loopafstand, restaurants, een bowlingcentrum, reguliere tandarts en huisarts. Er zijn ook volop sportmogelijkheden, zoals zwemmen, korfbal, fitness/groepslessen en voetbal. Ook is er  een ontmoetingscentrum voor mensen met een verstandelijke beperking, de Klepper. Met de bus sta je binnen een kwartier in het centrum van Amersfoort. Amersfoort heeft een breed scala aan uitgaansmogelijkheden, zoals een bioscoop, theater, een markt en cafés.

Huis van Leusden, buitenkant

Voor wie

In het Huis van Leusden wonen cliënten met een lichte of matige verstandelijke beperking. De leeftijden zijn zeer gevarieerd, de meeste cliënten zijn tussen de 35 en de 65 jaar oud. Je kunt binnen het Huis van Leusden wonen als je zorgprofiel VG3 of VG4 hebt. WLZ zorg wordt geïndiceerd vanaf 18 jaar.

Wat heb jij nodig?

Als je op Huis van Leusden komt wonen, dan wordt de zorg die jij nodig hebt met jou persoonlijk besproken en afgestemd. Als je het leuk vindt, kun je gezamenlijk met medebewoners dingen ondernemen. Als je liever in je eentje dingen onderneemt, dan kan dat natuurlijk ook. Omdat de begeleiding er 24 uur per dag is, zijn er altijd begeleiders waar jij op terug kunt vallen.

Woonbegeleiding vanuit de WLZ gaat in het Huis van Leusden om 24-uurszorg in de (directe) nabijheid, dat betekent dat er altijd iemand is, óók ‘s nachts. Voor iedereen wordt dit op een bij haar/zijn behoefte afgestemde wijze ingevuld. De ondersteuningsvragen worden besproken in een multidisciplinair overleg en worden in een ondersteuningsplan vastgelegd.

Bij wonen met verblijf is er sprake van een totaalpakket. Inclusief de woning, gas/licht, voeding en in zekere mate zorg gerelateerde medische zorg/behandeling (zie daarvoor de productdefiniëring van Abrona).

Begeleiding

Om het begeleiden zo goed mogelijk te laten aansluiten wordt op de woning gewerkt vanuit de visie van Abrona en de grondhouding van Triple C. De begeleiding staat naast je, ook juist als je minder lekker in je vel zit.

Met empathie, energie, onze expertise en ervaring zetten we ons dagelijks in om samen met bewoners díe dingen te doen die er echt toe doen. Hiermee dragen we bij aan rust, ruimte, levensvreugde en vrijheid voor de bewoner met de mogelijkheden die er zijn.

De begeleiding van Abrona probeert samen met jou de dag op een zo normaal en fijn mogelijke manier vorm te geven. We willen het normale leven zoveel mogelijk laten doorgaan, ook op dagen dat het moeilijker gaat. We maken met iedereen afspraken over een zinvolle dag, passend bij de behoeften. De ene dag kan dit misschien meer zelfstandig, de andere dag bieden we daarbij zoveel ondersteuning als nodig is. De begeleiding sluit aan bij jouw tempo.

De afspraken die we maken over hoe we voor jou zorgen worden opgeschreven een persoonlijk ondersteuningsplan. In dit plan staat ook beschreven waar we met jou naartoe willen werken. Dit plan wordt jaarlijks besproken en bijgesteld met jou en/of met je wettelijk vertegenwoordiger.

We houden van open communicatie met de bewoners en de mensen die voor hen belangrijk zijn. Samen zoeken wat het beste bij jou past. Zorg en ondersteuning worden op maat aangeboden, afhankelijk van jouw wensen, mogelijkheden, voorkeuren en levensfase.

Een zinvolle dag invulling

Heb jij werk of dagbesteding in de buurt van Leusden of bereikbaar via het OV? Dat is fijn, want dat kun je behouden als jij op Huis van Leusden woont. Heb je nog geen werk of dagbesteding? Dan gaan wij samen met jou op zoek naar een fijne werkplek.

We vinden het belangrijk dat jouw leven prettig verloopt. We kijken ook graag met jou mee met wat jij graag in je vrije tijd doet: heb of zoek je een sport of een andere hobby? In de buurt van het Huis van Leusden is veel te doen: sporten, de Klepper, Fort 33, gezellige cafeetjes en winkels, alles is om de hoek!

Ook Amersfoort is dichtbij; je bent zo in de stad om bijvoorbeeld naar de bioscoop te gaan!

Huis van Leusden, tuin en balkons

 

Hoe meld je je aan?

Je kunt je aanmelden via Zorgadvies zodat we kennis kunnen maken, zorgadvies [at] abrona.nl ().

Ervaringen van bewoners

Maurice

Maurice

Ik ben Maurice en ik woon al bijna 5 jaar bij het Huis van Leusden. Het wonen bij het Huis van Leusden vind ik erg leuk, ik heb lekker mijn eigen plekje en niemand beslist over mijn leven behalve ik, mijn broer en de begeleiding.

Ik kan met alle begeleiders goed opschieten waardoor het ook leuk is om bij het Huis van Leusden te wonen. De medebewoners maken het ook leuk, het is altijd gezellig en ze houden van een grapje.

Het contact met de begeleiding is altijd gezellig, maar als er iets serieus besproken moet worden kan ik goed terecht bij mijn PO’er.

Het fijne aan het Huis van Leusden is dat ik in mijn vrije tijd dingen voor mijzelf kan doen. Ik kijk graag naar Baantjer op mijn DVD speler en ik loop vaak op de maandag ochtend een rondje hard.     

Laura

Laura

Ik ben Laura en ik woon al 5 maanden bij het huis van Leusden. Het wonen bij het huis van Leusden vind ik leuk, maar ook anders, aangezien ik dit niet gewend ben. Hiervoor woonde ik bij mijn vader en moeder. Je hebt hier andere regels, je bent hier vaker alleen en je hebt je eigen huisje (appartement). Je hebt huisgenoten waardoor je dingen samen doet zoals samen eten, je eigen taken moet uitvoeren en je eigen huis onderhouden.

Het contact met de bewoners en begeleiding vind ik leuk. Ik vind het fijn dat ik meer vrijheid heb waardoor ik meer zelfstandig kan zijn. Met de begeleiding vind ik het leuk om te kletsen. Ze kunnen helpen als er wat aan de hand is en ook met mij praten als ik ergens mee zit.

De bewoners zijn hetzelfde als ik, ze kunnen bepaalde dingen ook niet zelfstandig uitvoeren zoals koken of het huishouden waardoor iedereen een beetje gelijk is op zijn eigen manier. Ik zou het huis van Leusden aanbevelen als woonlocatie voor mensen van buitenaf.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
huisvanleusdendl [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.