Huis van Leusden

Huis van Leusden
Burg. van der Postlaan 72
3833 VT
Leusden

 ‘Huis van Leusden’ is een 24-uurs woonvoorziening voor volwassenen met een verstandelijke beperking, al dan niet in combinatie met een bijkomende beperking. De woonvoorziening is eind 2018 opgeleverd en bestaat uit 29 appartementen verdeeld over de eerste, tweede en derde verdieping van een nieuw gebouw. Wij zijn de eerste bewoners, alles is fris en nieuw.  

Bewoners van Huis van Leusden beschikken ieder over een nieuw 2-kamerappartement met een eigen slaapkamer, een woonkamer inclusief keuken en een eigen ruime badkamer. Een aantal appartementen kijkt uit over het plein gelegen voor het stadhuis met winkels en eetvoorzieningen, overige appartementen kijken uit op de prachtige binnentuin die onderhouden wordt door onze buurman.

Op de begane grond is het nieuwe gemeentehuis van Leusden waar dagbestedingsmogelijkheden zijn. De appartementen boven de verdiepingen van Abrona zijn koopappartementen. Onze buren maken regelmatig een gezellig praatje. 

Voor wie

In het Huis van Leusden wonen  cliënten met een lichte of matige verstandelijke beperking. De leeftijden zijn zeer gevarieerd, de meeste cliënten zijn tussen de 35 en de 65 jaar oud. Je kunt binnen het Huis van Leusden wonen als je zorgprofiel VG3 of VG4 hebt. WLZ zorg wordt geïndiceerd vanaf 18 jaar.

In de nabije omgeving is van alles te doen. Er zijn winkels op loopafstand, restaurants, een bowlingcentrum, reguliere tandarts en huisarts. Er zijn ook volop sportmogelijkheden, zoals zwemmen, korfbal, fitness/groepslessen en voetbal. Ook is er  een ontmoetingscentrum voor mensen met een verstandelijke beperking, de Klepper. Met de bus sta je binnen een kwartier in het centrum van Amersfoort. Amersfoort heeft een breed scala aan uitgaansmogelijkheden, zoals een bioscoop, theater, een markt en cafés.

Begeleiding

Woonbegeleiding vanuit de WLZ gaat in het Huis van Leusden om 24-uurszorg in de (directe) nabijheid, dat betekent dat er altijd iemand is, óók ‘s nachts. Voor iedereen wordt dit op een bij haar/zijn behoefte afgestemde wijze ingevuld. De ondersteuningsvragen worden besproken in een multidisciplinair overleg en worden in een ondersteuningsplan vastgelegd.
Bij wonen met verblijf is er sprake van een totaalpakket. Inclusief de woning, gas/licht, voeding en in zekere mate zorggerelateerde medische zorg/behandeling (zie daarvoor de productdefiniëring van Abrona).
We houden van open communicatie met de cliënten en de mensen die voor hen belangrijk zijn. Samen zoeken wat het beste bij jou past. Zorg en ondersteuning worden op maat aangeboden, afhankelijk van jouw wensen, mogelijkheden, voorkeuren en levensfase. 

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
stegelpo [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.