Abrona Linschoten

Abrona Linschoten
Strick van Linschotenstraat 1
3461 ED
Linschoten

Contactpersonen

Cathy Vogel 

Welkom bij Abrona Linschoten. Linschoten ligt tussen Montfoort en Woerden, het is een klein gezellig dorpje. 

Wonen
Bij Abrona in Linschoten heb je een eigen één-kamerappartement. Met een eigen badkamer en wc. In iedere kamer is een klein keukenblok met kastjes en een aanrecht, zonder kookplaat. Het gebouw bestaat uit twee woonlagen, er is zowel een trap als een lift aanwezig. Er zijn in totaal zestien kamers en een grote huiskamer die door iedereen gebruikt kan worden. De supermarkt is vlakbij. Je kunt hier lopend of op de fiets naartoe. In de achtertuin kijk je op een stuk weiland uit met een fietspad. Huisdieren zijn bij ons welkom, als je er zelf voor kunt zorgen. 
De bewoners zijn allemaal mobiel. Dit betekent dat je zelfstandig kunt lopen of dat je hierbij gebruik maakt van een rollator. Rolstoelen gebruiken we bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Voor de rolstoelen is er plek in de schuur.

Werk en dagbesteding
Een aantal bewoners zijn al wat op leeftijd en hebben de keuze gemaakt geen dagbesteding buitenshuis te volgen. De bewoners die wel gaan, gaan vooral naar NUdoen!  de Beleefgroep, in de bieb, of in het groen werken. 

Op woensdagochtend/vrijdagmiddag wordt er in de huiskamer een creatieve ochtend gegeven. Je mag dan zelf kiezen wat je wilt maken. De knutselkast zit vol leuke knutselspullen en ander materiaal. Naast werk en dagbesteding organiseren we verschillende activiteiten. We houden van een avondje muziek maken, beweeglessen, bingo-avonden, het donderdagse koffie-uurtje met de buren en nog veel meer.

Voor wie

Op onze groep wonen 16 mensen met een licht verstandelijke beperking vanaf ongeveer 40 jaar. De bewoners kunnen veel dingen zelfstandig, en waar zo nodig helpt begeleiding.

Je kunt wonen in het Basishuis als je een van de volgende zorgprofielen hebt: VG3, VG4 en VG6. Heb je een andere indicatie, vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Begeleiding

De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig. Als er in de nacht iets met je is, kun je bellen via het zustersysteem. Begeleiding die de slaapdienst heeft, zou jou dan te woord staan/helpen.
Wij als begeleiding helpen jou en sturen zoveel mogelijk naar zelfredzaamheid. We staan naast jou in het begeleiden, en sturen van jou in je leerpunten.

Op de Zorghub, dat is een digitaal bord die in de huiskamer hangt kun je precies zien wie er komt werken. Ook kun je de activiteiten hierop zien. 

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
Linschotenwonen [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.