Valkenier

Valkenier
Valkenkamp 554
3607 MJ
Maarssenbroek

Valkenier 1: 088 201 76 14
Valkenier 2: 088 201 76 15
Valkenier 3: 088 201 76 16
Valkenier 4: 088 201 76 17

Op het terrein van woonlocatie De Valkenier bevinden zich 4 woonhuizen, Valkenier 1 tot en met 4. Er is ook een dagactiviteitencentrum, en een dienstencentrum met een afdeling fysiotherapie. De arts en orthopedagoog van de Valkenier hebben ook een kantoor in het dienstencentrum en zijn regelmatig op de locatie aanwezig.
In de directe omgeving van de Valkenier is een park met een kinderboerderij op loopafstand. Ook is er een klein winkelcentrum op loopafstand.

Valkenier 1 en 2

Als je op Valkenier 1 of 2 woont heb je een eigen kamer met douche en toilet. Je woont samen met 7 andere bewoners. Er is een gezamenlijke huiskamer en een keuken. Hier kun je koffiedrinken en eten met de andere bewoners. 

Valkenier 3 en 4

Op Valkenier 3 en 4 wonen 12 bewoners. Woon je hier, dan heb je een eigen kamer. De badkamer, douches en toiletten deel je met de andere bewoners. Er is op beide woonhuizen een gezamenlijke huiskamer en eetkamer. Valkenier 3 en 4 zijn rolstoelvriendelijk.

Werk en dagbesteding

Op de Valkenier kun je ook werken. We hebben een groot dagcentrum waar verschillende groepen dagactiviteiten zijn. Zo hebben we belevingsgroepen zoals de Regenboog en de Papegaai waar activiteiten zoals snoezelen centraal staan. Ook is er de Papier Maché en de Werkplaats waar producten worden gemaakt voor de verkoop. Het aanbod aan activiteiten is hier gevarieerd en is gericht op het ontwikkelen van zelfstandigheid. En als laatste is de Ouderengroep de plek waar vooral gezelligheid en spelletjes centraal staan.

Extra foto naambordje Valkenier Maarssen
Voor wie

Op de Valkenier wonen verspreid over de vier woonhuizen in totaal 40 cliënten.

Op Valkenier 1 en 2 wonen voornamelijk mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Wij bieden ondersteuning op maat waar nodig. Hier kun je terecht met de zorgprofielen VG 5 t/m 8 (voorheen ZZP).
Op Valkenier 1 bieden we plaats aan cliënten met een ernstige verstandelijke beperking, ouder wordend en verzorgingsbehoeftig (wel mobiel).

Op Valkenier 2 wonen cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking, ouderwordend en met bijkomende psychische handicaps.  

Op Valkenier 3 en 4 wonen cliënten met een matige tot ernstige verstandige beperking. Hier kun je terecht met de zorgprofielen (voorheen ZZP) 5 t/m 8.

Op  Valkenier 3 wonen cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Voor de jongvolwassen cliënten wordt er ook ontwikkelingsgericht gewerkt.
Op Valkenier 4 is de begeleiding voornamelijk gericht op de ouder wordende cliënt. De begeleiding is met name gericht op het verzorgen van de cliënten en het bieden van een huiselijke sfeer.

De leeftijd van de bewoners op de Valkenier varieert van 22 tot 80+, waarbij het accent op de oudere cliënt ligt.

Begeleiding

Wij helpen je graag bij het behouden van je vaardigheden en kijken wat er bij jou past. We bieden je (belevingsgerichte) begeleiding op maat. 

Op Valkenier 1 en 2 is overdag en ’s avonds 1 begeleider aanwezig. Op Valkenier 3 en 4 zijn er 2 begeleiders per groep. ’s Nachts is op de Valkenier een wakende nachtdienst.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
info [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.