Valkenier

Valkenier
Valkenkamp 554
3607 MJ
Maarssenbroek

Valkenier 1: 088 201 76 14
Valkenier 2: 088 201 76 15
Valkenier 3: 088 201 76 16
Valkenier 4: 088 201 76 17

Aan de rand van Valkenkamp in Maarssen bevinden zich 4 woonhuizen ( 1 tot en met 4), een dagactiviteitencentrum en een gezondheidscentrum van Abrona. Op loopafstand van de Valkenier is een park met een kinderboerderij en een klein winkelcentrum.

Wonen

Op de Valkenier wonen in totaal 40 bewoners verspreid over de vier woonhuizen. De leeftijd van de bewoners  varieert van 22 tot 80+, waarbij het accent op de oudere bewoners ligt.

Als je op Valkenier 1 of 2 woont heb je een eigen kamer met douche en toilet. Je woont samen met 7 andere bewoners. Er is een gezamenlijke huiskamer en een keuken. Hier kun je koffiedrinken en eten met de andere bewoners. Op Valkenier 3 en 4 wonen 12 bewoners. Woon je hier, dan heb je een eigen kamer. De badkamer, douches en toiletten deel je met de andere bewoners. Er is op beide woonhuizen een gezamenlijke huiskamer en eetkamer.
Valkenier 3 en 4 zijn rolstoelvriendelijk.

Werk en dagbesteding

Er word flink gewerkt op de Valkenier.
Bijvoorbeeld op Papier Maché, De Zeepfabriek en de Werkplaats waar producten worden gemaakt in opdracht en/of voor de verkoop. Op de Valkenier krijg je de gelegenheid je eigen talenten en interesses te ontdekken. We kijken samen met jou wat het beste bij je past en waar jij jezelf in zou willen ontwikkelen.  
Er zijn ook belevingsgerichte groepen waar snoezelen, sfeer en behoud van vaardigheden centraal staan. Kom gezellig een keer kijken... de koffie staat klaar!

In het gezondheidscentrum zit een afdeling fysiotherapie en zijn de AVG Arts en orthopedagoog regelmatig aanwezig.

Voor wie

Op Valkenier 1 en 2 wonen voornamelijk mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Wij bieden ondersteuning op maat. Hier kun je terecht met de zorgprofielen VG 5 t/m 8 (voorheen ZZP).
Op Valkenier 1 bieden we plaats aan mensen met een ernstige verstandelijke beperking, ouder wordend en verzorgingsbehoeftig (wel mobiel).
Op Valkenier 2 wonen mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, ouder wordend en met bijkomende psychische klachten.  

Op Valkenier 3 en 4 wonen mensen met een matige tot ernstige verstandige beperking. Hier kun je terecht met de zorgprofielen (voorheen ZZP) 5 t/m 8.
Op  Valkenier 3 wonen mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Voor de jongvolwassen cliënten wordt er ook ontwikkelingsgericht gewerkt.
Op Valkenier 4 is de begeleiding voornamelijk gericht op de ouder wordende cliënt. De begeleiding is met name gericht op het verzorgen van de cliënten en het bieden van een huiselijke sfeer.

Begeleiding

Wij ondersteunen je graag bij het behouden van je vaardigheden en kijken wat er bij jou past. We bieden je (belevingsgerichte) begeleiding op maat. 

Op Valkenier 1 en 2 is overdag en ’s avonds 1 begeleider aanwezig. Op Valkenier 3 en 4 zijn er 2 begeleiders per groep. ’s Nachts is op de Valkenier een wakende nachtdienst.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
info [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.